Romania in grupa E a preliminariilor pentru CM 2018

Printre can-can-urile obisnuite, cum ca Mutu are trei plangeri penale (culmea, nu de la barmani),si ca nea Gigi a avut o revelatie in timpul meciului cu Trencin (singura plauzibila ar fi ca ii trebuie vreo 18 jucatori, plus un staff tehnic), am aflat si mult asteptata stire de astazi.
Dupa cum stiti, la ora 18, in orasul Sfantului Petru, o pleiada de fosti fotbalisti, inalti oficiali ai forurilor fotbalistice superioare, si bineinteles “tarul” Rusiei, au efectuat tragerea la sorti pentru preliminariile CM din 2018.
Avem asa : Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan.
Dupa ce am fost intoxicati cu stiri ca suntem cap de serie, ca suntem in primele opt, ba chiar ca vom fi in primele sapte lunile urmatoare, acum avem alte titluri mai smechere : “grupa de foc”, “grupa incendiara”, “grupa infernala”, ceea ce ma duce cu gandul la niste filme de actiune cu Bruce Willis sau JCVD, sau noul JCVD si anume Jason Statham (mai talentat de altfel), si nu la o grupa de calificare.
O grupa de calificare abordabila pentru un cap de serie stabil, care s-ar fi gasit in primele opt invingand echipe bune, nu Feroe cu 1-0 si alti pescari, bucatari, barmani (nu am inteles niciodata comparatia asta, oamenii aia pot avea orice alta meserie din lume,dar….). E drept, fata de Euro, se califica doar o echipa din grupa, prima. Toate locurile doi joaca baraj, iar noua nu prea ne priesc aceste meciuri eliminatorii, mai ales ca vor in compania unei echipe bune cu siguranta.
Cea mai mare problema este insa in curtea noastra. Multi din jucatorii nostrii nu au contracte, nu sunt pregatiti, joaca in tari indepartate, dar cred ca fara sa ne ascundem dupa deget putem spune ca nu au valoare de fapt. Cand ai valoare joci, ai contract, gasesti un contract in Europa la fel din punct de vedere financiar cu cele din diferite “orienturi”.
Totusi mai e un an pana la debutul acestor preliminarii, an in care, cu experienta pe care o anticipam deja la Euro, sa gasim un lider, de ce nu un antrenor, si sa incropim o echipa care sa plece cu sanse reale la calificare. Mai ales ca e una din variantele usoare de grupe.

Articolul 'Romania in grupa E a preliminariilor pentru CM 2018' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online