Lucian Bute – reintoarcerea lui Mr. KO?

Desi e un blog de fotbal, pentru prima oara vreau sa scriu si despre alt sport. Nu sunt neaparat un fan al boxului, nici macar al pugilistilor autohtoni. Dar sunt foarte curios sa il vad pe Lucian Bute cum arata in ring la 35 de ani. El spune ca s-a reinventat, ca a devenit mai agresiv, ca face mai multe eschive, ca se misca mai mult in ring. Cred ca asta ii trebuie. Asta si poate si alt lucru la fel de important : sa stie sa incaseze, pentru ca ne-a demonstrat ca nu prea rezista la lovituri puternice. Or, asta e baza boxului. Degeaba lovesti tot meciul, daca la primul pumn al adversarului esti pe jos. Probabil ca trebuie sa renunte la stilul economicos, calculat, pentru ca e posibil ca la 35 de ani sa nu mai aiba forta de altadata si sa trebuiasca sa loveasca mai mult, sa stea la bataie cum se spune.
Insa ce ma deranjeaza cel mai mult, este ca noi romanii nu ne respectam campionii. Pe langa faptul ca nu ii fabricam, nici nu ii apreciem. Acum, toata lumea spune ca nu a fost bun si ca titlurile alea au fost obtinute cu ajutorul adversarilor, unii prea slabi, unii prea batrani, de parca ar fi fost luati de pe strada si investiti cu titulatura de boxeri profesionisti. Un fel de politisti facuti la apelul….. , de regretatul de unii dintre noi regim „de dinainte”. Nu e asa. Toti au fost si unii mai sunt boxeri profesionisti, ajunsi in postura de challengeri. Acum, nu stiu cati bani in joc puneau versiunile celelalte, dar din toti cei sase din Final Six, doar cu Froch s-a intalnit daca nu gresesc. Totusi, de ce nu a trecut macar unul dintre ei mai devreme la IBF sa ia o centura castigata dinainte?
Despre elucubratiile lui Doroftei deja imi e jena sa spun ceva. Este speriat ca nu va mai fi perceput ca un campion desi nu e adevarat. Pentru ca tot timpul va veni altul care va fi mai bun. Iar daca Bute a fost un campion mondial fals, ce sa mai spunem de Doroftei la sefia boxului din Romania. Pare cumva aceeasi situatie? Pana la un punct da.
Sper doar ca Lucian sa castige si sa le inchida gura tuturor pentru ca el este cel mai mare boxer profesionist din Romania, chiar daca nu avem o traditie foarte mare in boxul adevarat, cel fara casca si maieu.
Succes!


Articolul 'Lucian Bute – reintoarcerea lui Mr. KO?' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online