Fotbal plus ai mei si ai nostri. Merita!

Fiind plecat pe litoralul romanesc din Grecia, am avut parte de o surpriza. Cu cateva zile inainte cumparasem cartea lui Radu Cosasu : Fotbal plus ai mei si ai nostri, dar cu mare strangere de inima. Surpriza de care vorbesc este de fapt continutul cartii. De fapt sunt niste editoriale publicate in foileton in revista Fotbal plus, intre anii 1991 si 1997.
Autorul analizeaza si comenteaza cu multa eleganta, in stilul sau caracteristic, problemele fotbalului din acele vremuri tulburi, fotbal pe care insa jungla postdecembrista a reusit sa il faca cel mai performant din istorie la nivelul echipei nationale. Senzationalul World Cup 94, nefericitul Euro 96, unele incercari de regula nereusite ale echipelor de club de a reusi ceva notabil in cupele europene, unele modificari de regulament, Cooperativa, toate sunt tratate cu mult tact si cu foarte multa literatura.
Chiar daca protagonistii acestor editoriale sunt de mult timp doar niste fantome care salasluiesc pe la hotarele mintii noastre, este surprinzator modul in care povestirile lui Radu Cosasu par atat de actuale. Ori ca fotbalul se schimba prea putin, ori ca autorul este intr-adevar un vizionar. Ca sa nu suparam pe nimeni, cred ca adevarul este, ca intotdeauna, undeva la mijloc.
Un blog primitiv, dinaintea epocii digitalizarii, din perioada cand se cumparau lame de ras si pietre pentru bricheta, un blog scris de mana probabil si apoi batut la masina, cu o exprimare impecabila si care nu are repere temporale.
Daca aveti chef de o improspatare a amintirilor fotbalistice din acea perioada, cred ca aceasta carte este instrumentul ideal. De asemenea, daca nu ii cititi blogul de pe blogsport.gsp.ro, este o ocazie foarte buna sa cunoasteti scriitura de calitate a “maestrului”.Articolul 'Fotbal plus ai mei si ai nostri. Merita!' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online