Tudor Vasile

DESPRE MINE

Roman get-beget dupa origine. Doar jumate daca ne luam dupa fotbal si politica. Fotbalul imi place, politica ma dezgusta. Am vazut pe viu golul lui Hagi din meciul cu Columbia. Uneori consider asta o virtute. In anii aceia de socialism postdecembrist era singurul lucru adevarat. Am iesit in strada dupa ce am batut Anglia in “98, la fel cum am plans dupa ce Davor Suker ne-a invins din penalty. Nu stiam atunci ca vor fi ultimele emotii de la un campionat mondial. Ca orice fan mai experimentat, dintre Messi si Cristiano i-as alege oricand pe Ronaldo brazilianul, Ronaldinho, Zidane si altii pe care i-am urmarit cu placere, cu doar cativa ani inainte ca fotbalul sa devina overrated, cand nici nu stiam ca arabii au campionat, sau ca s-a auzit de fotbal in China.

Inca ma uit la Liga 1, desi cu din ce in ce mai putine emotii. Inainte fugeam pe stadioane, acum le am in direct pe cel putin doua canale simultan. Nu stiu cum e mai bine. Mi-e dor de echipele cu traditie, dar ma multumesc si cu alea comunale.

Citesc mult, desi stiu ca in doze mari tampeste. De cand a imbatranit van Damme nu ma mai uit la filme. Nu ma mai uit nici la stiri tot de atunci.

Am urmarit fotbal intern inca de la prima editie a “Procesului etapei”, cand Ioanitoaia suda tigarile in direct. Pe vremea aceea se dadea fotbal pe Acasa TV, am vazut zeci de meciuri ale Romei lui Totti si Di Francesco, ale Juventusului lui Del Piero si Trezeguet (ba nu, pe vremea aceea Inzaghi era la Juventus, proaspat venit de la Atalanta pentru care marcase 24 de goluri si iesise golgheterul campionatului).

Nu pretind ca sunt un fin cunoscator al fenomenului, dar nu neg ca aspir la nivelul asta. Am facut blogul pentru ca avem o presa sportiva de cancan, care pune titluri pentru clicuri, iar dinozaurii de care este plina aceasta breasla sunt deja inghetati. Dar mai presus de toate am facut acest blog ca sa vorbim de despre fotbal. Nu altfel cum pretind unii (care mai plagiaza articole din presa straina), nu in parabole, nu in citate. Sa vorbim despre fotbal asa cum s-a vorbit intotdeauna : cu pasiune!

Web development by Roweb

Blog de fotbal online