Capitala mondiala a fotbalului

Atletico si Real se intalnesc pe 28 mai la Milano, intr-o reeditare a finalei de la Lisabona din 2014. Asadar Madridul devine din nou capitala fotbalului. Capitala mondiala a fotbalului, niciun alt oras neavand pana acum privilegiul de a da doua echipe in finala UCL. Madridul nu se dezminte insa si le trimite de doua ori. O finala care atesta inca o data suprematia fotbalului spaniol, desi avem trei echipe care se lupta intre ele, celelalte putand sa isi faca un campionat separat si echilibrat.

Imi vin in minte alte doua orase care ar fi putut fi in situatia Madridului. Ambele avand legatura cu el in acest an. Barcelona si Milano. Primul fiind orasul rivalei de traditie a Realului si de ce nu si a lui Atletico, iar cel de-al doilea Milano,locul unde se joaca finala, care are si el un derby propriu, care pana in urma cu cativa ani implica unii dintre cei mai buni jucatori din lume la acea ora. Daca Madridul are doua echipe la varf, Barcelona are doar una, Milano nu mai are niciuna.

Barcelona are cel mai disproportionat duel dintre toate trei, Espanyol fiind inca implicata activ in lupta pentru supravietuire in Primera. Un derby rezervat mai degraba cunoscatorilor decat masei, pentru care nu are implicatii nici in clasament, nici speranta unui meci echilibrat in care sa isi puna probleme una alteia. Un derby care se joaca intr-o singura directie, si care mai e de jucat sezonul asta. Pacat ca venirea lui Galca la Epanyol coincide cu perioada mai putin fasta a echipei de pe Cornellà-El Prat.

Si Inter si Milan platesc tribut unui management slab,dar si pe fondul unei scaderi generale a fotbalului italian. Nu reprezinta nimic in Europa, Milanul nu prinde nici macar fosta cupa UEFA, Interul se zbate de cativa ani pentru un loc in UCL, unde, fie vorba intre noi, nici nu are forta sa faca ceva. O finala care in urma cu cativa ani era posibila, pare de domeniul fantasticului. Fotbalul Italian trebuie sa se rebranduiasca rapid pentru a mai putea emite ceva pretentii. Doar o organizare de finala a celei mai importante competitii intercluburi.

La Madrid insa se da ora exacta in fotbal. Se stie rivalitatea dintre cele doua echipe din capital Spaniei. O finala pe care moral ar trebui sa o castige Atletico dupa ce a lasat acasa Barcelona si Bayern. Realul a fructificat un traseu usor, iar in aceste momente ea pare “cenusareasaa” finalei, jucand doar datorita valorii jucatorilor, fara trasee, fara o tactica bine stabilita (desi in zilele de azi se spune ca nu mai e importanta pentru ca toti o au). Reteta meciului pare simpla : Realul va ataca iar Atletico va astepta contraatacurile purtate in viteza de Griezzman si de Torres (pe cat mai poate).

Chiar daca se joaca la Milano, cum spuneam si mai devreme, tot la Madrid se da ora excata in fotbalul la nivel de echipe de club din lume.

Sursa foto : espnfc.com


Articolul 'Capitala mondiala a fotbalului' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online