Baciul oltean

Mediatizarea excesiva a tragediei de la Colectiv a trecut putin in umbra eliberarea lui Gica Popescu. Ca si o parte din baietii de la lotul „Dosarul transferurilor”, si dansul un scriitor aflat in anticamera. Nu in anticamera premiului Nobel pentru literatura ci in anticamera Comisiei pentru Eliberare Conditionata.
Ca toti detinutii care se respecta, si Gica Popescu a scris o carte. O carte despre metodica predarii fotbalului, cu un titlu demn de lucrare de doctorat. Nu o putem citi pentru ca a aparut in circuit inchis la editura Scrisul Romanesc din Craiova. Sunt curios insa cum cineva cu o scoala de fotbal falimentara poate scrie o lucrare despre predarea fotbalului la segmentul de juniori. Tot eu va spun raspunsul : a fost fortat de imprejurari! Fortuit cum ar spune colegul lui de generatie, Ilie Dumitrescu. Da, stiu ca inseamna cu totul altceva. Acelasi coleg si apreciat analist de fotbal care declara : ma bucur ca Gica Popescu s-a LIBERAT de la puscarie! Desi a ajuns sa fie vazut de milioane de oameni la televizor de cateva ori pe saptamana, a ramas fidel limbajului golanesc, total in antiteza cu ceea ce vrea el sa para.
Revenind la Gica Popescu, am avut pareri impartite, de multe ori contradictorii. Legea trebuie sa fie la fel pentru toti, indiferent cine esti, ce ai facut pentru Romania, desi, intr-una din capodoperele literaturii stiintifice, Gena egoista, Charles Dawkins ne spune ca modul in care ne comportam este strict egoist (deci, in primul rand, orice lucru il facem pentru noi). Pe de alta parte, intr-o infractiune de acest gen, atunci cand s-a recuperat si prejudiciul, cum a fost strict cazul lui Popescu, nu stiu cat de justificata este o pedeapsa cu inchisoare, tinand cont ca multe fapte comise prin violenta si care atenteaza la siguranta cetatenilor, raman la stadiul de dosare sau de neincepere a urmaririi penale.
Ar mai fi multe de discutat, mai ales dupa ce lotul national de smenari se va reuni afara. HAI LIBERARE!!!!


Articolul 'Baciul oltean' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online