5 cronici inexistente in 2018

Nu prea m-am omorat cu scrisul anul ce a trecut, in mare din motive subiective. Si am ratat cateva evenimente care ar fi meritat ceva atentie.
• Pe plan intern, Steaua a ratat al treilea campionat consecutiv dupa cateva investitii mari la inceputul sezonului. De fapt, rezultatul duelului dintre antrenori urma sa decida soarta campionatului. Si s-a dovedit ca experienta lui Dan Petrescu, cu toate metehnele lui, a fost decisiva. Intre timp niciunul dintre cei doi nu se mai afla in functie.
• Real Madrid a castigat a treia “Liga” consecutiva. Intr-adevar, cine ar fi fost echipa mai nimerita sa rupa blestemul castigatoarei in 2017 si sa isi mai securizeze recordul cu inca una in 2018? Era Zidane a fost una frumoasa la Real, francezul stiind sa foloseasca la maxim calitatile de marcator ale lui Ronaldo si a celorlalti pentru a-si atinge scopurile.
• Dupa Zidane, si capitanul lui din 1998, Didier Deschamps a tinut sa castige si el un trofeu important si a reusit sa castige campionatul mondial cu reprezentativa Frantei. Eu ma asteptam ca Brazilia sa castige, multa lume considerandu-l pe Tite favoritul cupei mondiale, dar de… socoteala de acasa nu bate cu aia de la piata. De asta e frumos fotbalul.
• Nu stiu daca merita Luka Modric “Balonul de aur”, in primul rand pentru ca nu stiu criteriile dupa care se acorda. Se spune ca “Balonul de aur” desemneaza cel mai bun jucator din lume. Dupa mine, cel mai bun jucator este acela de care depinde intreaga echipa si performanta ulterioara. Va repet, nu stiu criteriile, dar daca ne indreptam si spre performantele echipei in care in fotbalist are norocul sa joace la momentul respectiv, putem spune ca lui Varanne (si Liga si Campionatul mondial castigate in 2018) si lui Griezmann (Europa League si Campionatul mondial) li s-a facut o mare nedreptate. Modric e un fotbalist bun dar nu mi s-a parut determinant nici la Real si nici la Croatia. Deci?
• Dupa amaraciunea neparticiparii la turneul final, dublata si de lipsa vreunei echipe de club romanesti in grupele vreunei competitii europene, a venit si bucuria calificarii nationalei de tineret la un turneu final dupa 20 de ani. Putem spune fara greseala ca este performanta sau evenimentul anului pentru fotbalul romanesc. Propune cateva nume interesante aceasta nationala. Sa speram ca unii dintre ei vor ajunge sa joace la echipe bune, pentru ca nu prea am mai avut aceasta satisfactie de ceva timp.


Tag-uri:


Articolul '5 cronici inexistente in 2018' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online