Lobont la „U” Cluj – de ce atata graba?

Prea multa graba in cazul acestor “wannabe” antrenori romani. Un caz general insa, la noi la facultate, toti voiam sa facem chirurgie si habar nu aveam sa facem o injectie corect, cand iti iei permisul de conducere, deja te crezi Schumacher. Din pacate, nu e asa. De asta e musai ca in orice meserie sa parcurgi toate etapele formarii, daca iti doresti sa performezi.
Ideea acestui text mi-a venit dupa ce am vazut stirea in care suntem instiintati ca Bogdan Lobont va fi din iarna antrenorul Univesitatii Cluj. A renuntat in vara la cariera de fotbalist, a fost in anturajul lui Contra pe la nationala, acum va fi antrenor principal. Comparatia la indemana este cea cu Mirel Radoi si mandatul sau la Steaua, atunci cand a ratat aproape toate obiectivele. Tot la cateva luni dupa ce se lasase de fotbal. Sau pe aproape, pentru ca Mutu, ca lider al acelei generatii, nu se poate lasa mai prejos. Dupa scandalurile de la ASA si Dinamo, a fost aproape de o retrogradare memorabila cu Voluntari, o echipa care castigase Cupa si Supercupa in sezonul precedent. Va amintiti probabil loviturile de departajare cu cei de la Chindia. Mai sunt si altii in situatia asta : Schumacher (antrenorul de data asta), din divizia C la Petrolul – 0 victorii, Bratu – doar performanta pe termen scurt la Dinamo, Maldarasanu – demis dupa 7 meciuri parca, dupa ce i s-a propus sa fie secund, ceea ce probabil ar fi fost situatia normala, Badea se chinuie si el si nu reuseste pe nicaieri. Si ca sa inchei rememorarea acestor situatii nefericite, cred ca in capul listei se afla Hagi, cu barajul de trista amintire cu Slovenia. Bineinteles ca mai sunt si altii. Chiar si Dica a facut un pas prea mare cand a venit la Steaua si se indreapta spre o noua clasare pe locul doi la sfarsitul sezonului.
Stiam ca Lobont primise un contract nou de la AS Roma si ar fi fost tentat sa ramana in cadrul clubului. E de inteles foamea de performanta dar, uneori, trebuie sa faci lucrurile si cu cap. Cred ca cei de la Universitatea s-au grabit un pic cu el. Echipa din Cluj isi doreste sa promoveze, asa ca, in ciuda faptului ca e o echipa de liga secunda, va fi o presiune destul de mare. Mai ales ca acum sunt pe locul cinci si din iarna cine stie pe cat. Si tot in ciuda faptului ca e o echipa de liga secunda, are jucatori cu experienta ca Goga, Florescu, Giurgiu, Abrudan, chiar si Cordos, care nu cred ca vor fi foarte impresionati de ceea ce a reprezentat Lobont ca jucator, pentru ca ei isi dau deja seama ca antrenoratul e cu totul alta meserie.
Sper sa ma contrazica si sa fie exceptia care confirma regula in cazul zicalei stramosesti cu care : “Graba strica treaba!”. Mult succes, Bogdan!
P.S. Fiind saptamana derby-ului, va invit la stadion, locul despre care un om de inteligenta lui Camus spunea ca este singurul din lume in care se simte cu adevarat liber!
Sursa foto : ziare.comArticolul 'Lobont la „U” Cluj – de ce atata graba?' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online