Zidane la Real Madrid

Anul trecut, cam pe vremea asta am avut o postare cu tente de ostracizare a lui Luis Enrique, spunand ca Barca are nevoie de profesionisti si nu de foste glorii. Iata ca la Real Madrid in aceste momente se intampla ceva total opus. O fosta glorie a clubului madrilen, de fapt doua foste glorii (un fel de Radoi si Dica la Steaua, ca o paranteza tragicomica) se pregatesc sa preia fraiele celui mai galonat. Zinedine Zidane secondat de Santiago Solari. Despre Zidane nu avem ce sa mai spunem, il stim cu totii, unul din cei mai mari fotbalisti din istorie, un mijlocas cu o tehnica sclipitoare si un lider al oricarei echipe. Santiago Solari insa e un fotbalist care nu a fost apreciat la adevarata lui valoare. Tehnic, polivalent, stangaci, a salvat Realul in multe randuri in cei cinci ani petrecuti pe alt Santiago. Bernabeu.
Timpul nu a avut rabdare cu Benitez, desi cred ca i s-ar fi putut da credit pana la finele stagiunii, asa cum a primit Luis Enrique. O mutare care s-a dovedit castigatoare pentru Barcelona. Pe Benitez l-a ingropat una din fostele sale echipe, Valencia, clubul la care a cunoscut gloria, cucerind o cupa Uefa si doua campionate.
Mi-au placut echipele lui Benitez. Toate jucau un fotbal entuziasmant si capabil de rezultate din cele mai surprinzatoare. Toate in afara de Real Madrid. Probabil ca nu e o echipa pe profilul de antrenor. Un vestiar incandescent, o aglomerare de cele mai multe ori neordonata de superstaruri valorind sute de milioane de euro. Chiar mai mult decat o autostrada fantoma din Romania. Dar la Real e mai greu, desi la multe echipe la care a antrenat, Benitez a avut jucatori foarte buni. Cu el, Bale seamana cu Zicu si Ronaldo cu Elek, jucatorii Timisoarei. Primul, dintr-un jucator care si-a justificat din primul sezon suma platita de el, iar cel de-al doilea, dintr-un balon de aur, intr-un jucator cu probeleme de exprimare pe teren, frustrat, incapabil sa se bucure atunci cand nu este implicat direct intr-un gol a echipei lui. Nici transferurile nu au fost foarte reusite, nici Danilo, nici Kovacic, nici Casemiro nu arata a jucatori de Real Madrid. Jucatorii ofensivi arata ca o armata de generali care nu au soldati carora sa le dea comenzi.
Zidane e primul antrenor francez la Real. Sa-i uram succes si sa vedem daca va putea macar sa se apropie de performantele pe care le-a avut ca jucator.

Articolul 'Zidane la Real Madrid' are 1 comentariu

  1. 27 ianuarie 2016 -- 12:20 pm Sezghin Elmi

    Daca nu transfera un portar, un mijlocas cu adevarat defensiv si o dublura pentru Benzema o sa fie crunt si pentru Zidane.

    Raspunde


Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online