UEFA si Europa…

Cum era de asteptat ne-am calificat la acest Euro. Totusi, multe surprize. Olanda nu s-a calificat dupa un joc mizerabil per general. Grecia a jucat pur si simplu penibil pentru o echipa care a ajuns in optimile mondialului brazilian. Ceea ce ni se confirma este faptul ca nu mai sunt echipe mici. Deloc. Islanda lider. Irlanda de Nord lider. Deci, asistam la o echilibrare a valorilor, bineinteles combinata cu motivatia scazuta a fotbalistilor atunci cand joaca pentru nationala, pentru unii fiind suficienta doar prezenta pentru, evident, un transfer mai bun la echipa de club.
Cu toate incercarile de marketing ale UEFA, mi se pare ca nici audienta nu mai e ca alta data. Kazahstan in Europa, Gibraltar in Europa. UEFA e in ton cu afluxul de imigranti. Globalizarea fotbalului inseamna si echilibrarea valorilor. Insa nivelul de echilibru va fi intotdeauna mai jos. La fel ca in ideologia comunista unde varfurile nu au loc, umplut apoi de o masa incompetenta si avida de statut, provenind din niste oameni care nu isi locul nicaieri.
24 de echipe. Probabil in viitor vom face un Euro la care sa participe toate echipele. Poate ii primim si pe altii. Atunci sa vezi fotbal spectacol.
Primul pas a fost insa facut. Urmeaza al doilea. Adica inlocuirea celor care conduc fotbalul mondial si cel european cu persoane lucide si integre, nu printi din tari cu populatia cat Afumati si traditie in fotbal similara cu a curselor de camile la noi.


Articolul 'UEFA si Europa…' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online