Totti presedinte!

           Un fapt bizar s-a petrecut ieri in Italia. Cinci deputati l-au ales pe Francesco Totti presedinte, in cadrul alegerilor care au avut loc dupa demisia celui care conducea Italia. Nu unul, nu doi, cinci deputati. Faptul hilar insa vine o data cu faptul ca Totti a fost descalificat pentru ca nu are 50 de ani (varsta minima pe care trebuie sa o aiba un presedinte in “Cizma”). Deci cei care l-au votat stiau ca o fac degeaba. Dar a fost suficient ca lumea sa cada pe ganduri. Cum ar fi?
            Probabil ca s-au gandit la statornicia si devotamentul lui fata de AS Roma, la ora actuala fiind singurul mare jucator care nu si-a schimbat niciodata echipa. Mai ales dupa ce Stevie a anuntat ca pleaca de la vara, iar Iker a spus exact : “vreau sa respir alt fotbal!”. Statornicie si devotament plus o valoare care il plaseaza intre cei mai mari fotbalisti italieni din istorie, o valoare in multe randuri mai mare decat cea a echipei la care a evoluat. Si la care evolueaza inca probabil din aceste considerente. Si nu numai daca ar fi sa amintim golul victoriei cu M. City si dubla din derby-ul “cetatii eterne”. Inca evolueaza si o face foarte bine, la o varsta la care multi colegi de generatie au terminat de mult cu fotbalul. Dar, la o varsta inca incompatibila cu functia de sef de stat.
             Poate ca daca un presedinte al Italiei ar face cam cat a facut Totti pentru Roma, ar avea statuie in fiecare oras. Oamenii ar sta cu sufletul la gura in asteptarea altei decizii care sa le umple sufletul de bucurie. Exact cum stau fanii Romei inainte de meci, asteptand sa isi faca aparitia pe teren idolul lor, gandindu-se cu ce atingeri magice de balon ii va incanta si de aceasta data.
La fel cum sunt politicieni din toate sporturile, imi doresc sa avem mai multi fosti in politica. In primul rand pentru ca vor face ceva. Nu cred ca vor lasa fotbalul sa cada in haos asa cum se intampla in aceste luni cu Liga 1.
Dar cine stie, poate intr-o zi un fost fotbalist va fi presedinte. De ce nu, chiar Francesco Totti!

Articolul 'Totti presedinte!' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online