Si totusi… Romania!

Ce sa mai spunem despre meciul de aseara? Suporteri suparati, injurandu-se si jurandu-se ca nu vor mai urmari nationala. Un pret simbolic pentru bilete, partial si de asta afluxul mare de spectatori. O comparatie tampita si care nu isi are rostul, si anume victoria spectaculoasa, dar prin prisma evolutiei scorului, a “stejarilor” in fata Canadei, o tara din al nu stiu catelea esalon valoric al rugby-ului.
Metehne sau nu, lipsa de valoare sau nu, mie mi-a placut meciul cu finladezii. Pentru prima oara in multi ani, am vazut o echipa a Romaniei care si-a dominat copios adversarul, doar nesansa facand scorul sa aiba o asa evolutie. Pe alocuri nesansa, dar uneori doar simpla prezenta a lui Keseru pe teren iti face nervii sa se intinda la maxim. Apare excelent la finalizare, insa dupa aia in 90 de procente din cazuri se termina totul. Cred ca asta e si cauza pentru care nu a reusit in prima liga din Franta. Rateaza exasperant. Sunt curios cum aratam cu Marica pe teren. Chiar daca nu apare asa bine in fata portii, de obicei nu rateaza, si prin faptul ca joaca cu spatele la poarta face si spatii. Spatii care nu exista cu Keseru, de aici si evolutiile slabe a lui Chipciu si Bogdan Stancu.
In schimb, mi-a placut atitudinea. De mult nu am mai atacat in valuri, constant (cu exceptia minutelor de dupa gol), am pus presiune din primul minut. A fost un joc bun, care mie mi-a confirmat faptul ca trebuie sa ajungem la euro. A fost o victorie pierduta prin nesansa, nu prin indolenta, nu prin niciun sut pe poarta, nu fara o actiune de atac.
Intr-adevar, trebuia sa invingem. Dar inca avem sanse bune, sanse pe mana noastra nu pe probabilitati. Si cred ca vom invinge.
Prefer sa vad un meci ca cel de aseara oricarui alt meci in care castigam si stam doar cu ochii pe ceas sa se termine mai repede pentru a ne putea relua activitatile. Daca suntem suporterii nationalei, macar sa fim pana la capat. Hai Romania!

Articolul 'Si totusi… Romania!' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online