Scouting Becali propune : Deac

Cel putin in ultimele doua sezoane poti ajunge foarte usor la Steaua, mai ales daca indeplinesti cel putin una din doua conditii : sa ai contract de impresiere cu “Mop” S.A. sau, si mai bine, sa ai bulan intr-un meci in care joaci impotriva Stelei ori intr-unul la care se uita din intamplare “Razboinicul Luminii”. Atunci va declara ca esti valoare, ca esti cel mai bun pe postul tau din tara, ca te urmareste de mult dar nu te-a luat ca nu l-au lasat “sfetnicii de taina” care te-au vazut prin “transparenta” paharului cu aghiasma ruseasca. Si va mai declara ca e gata sa arunce pe tine o exorbitanta suma de cincizeci, o suta sau chiar si doua sute de mii de euro, pentru ca vrea sa atace calificarea in grupele Ligii.
Zilele astea e randul lui Deac, dar au fost atatea nume vehiculate incat nu mai stiu la ce numar de jucatori transferati in presa de Steaua s-a ajuns. Nu stiu cat adevar este in aceasta stire, unii s-au dus cu imaginatia pana acolo unde Deac a semnat deja un contract cu Steaua care incepe sezonul viitor. Sincer, si daca ar fi adevarat, nu mi se pare un transfer bomba. Deac, nici in varful formei, nu mi s-a parut un jucator extraordinar, cu atat mai putin acum cand, in ciuda experientei mie personal mi se pare foarte uzat.
Faza tare a fost cu “suma morala” pe care conducatorii CFR-ului ar vrea sa o primeasca, raspunsul patronului Stelei fiind in stilul sau caracteristic : Semedo – 1 milion si ceva, Surdu – 600 de mii, Tade – 500 de mii, toti tepe. Deac evident, la 31 de ani nu stiu daca se mai pune problema sa coste ceva.
Problema transferurilor Stelei este una care tine de cateva sezoane si care este in principal aria extrem de restransa de selectie a jucatorilor. Arie care se rezuma la campionatul intern, respectiv la jucatorii care misca ceva timp de vreo luna. Sezonul asta au fost foarte multi : Bancu si Ivan de la Craiova, Llullaku si Eric de la Gaz Metan, mai nou Hanca de la Dinamo, Bole de la Iasi, aproape oricine de la Astra, de la CFR si Larie cred ca a mai fost, plus cei care deja au venit.
Este bine pentru celelalte echipe ca e cineva care plateste (desi unul singur nu e suficient). Pentru un lot bun, cu care sa ai sanse la calificarea in grupele UCL, ai nevoie de ceva mai mult decat o selectionata a jucatorilor cu profil ofensiv din campionatul intern facuta de patron, care este de toate, numai profesionist in scouting nu. Iar pana nu va intelege asta, Steaua va mai trece prin episoade similare cu cele de sezonul trecut, in care toata lumea, dar mai ales ei se credeau campioni si au reusit sa nu fie. Iar cel putin la nivelul declaratiilor lucrurile stau la fel ca anul trecut pe vremea asta.
Sursa foto : prosport.roArticolul 'Scouting Becali propune : Deac' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online