Sanmartean si Tata Puiu – la pensie?

Daca toate sperantele noastre sunt in Sanmartean, care si la meciurile Stelei avea cea mai mare rata de actiuni nefinalizate, atunci cum am vrea sa arate nationala? Sperantele noastre poate mai putin, sperantele selectionerului mai mult. Eram sigur ca nu va mai face fata din punct de vedere fizic, dupa marele transfer din Golf. Pai ce antrenamente sa faci la 50 de grade, cand nu stii cum sa imbratisezi aparatul de aer conditionat mai repede? Si chiar si bine pregatit, exceptand si varsta, tot nu cred ca era un jucator decisiv. Un jucator care nu suteaza, care face doua – trei fente si apoi pierde mingea, nu are cum sa fie decisiv. Daca era, ar fi fost un fotbalist de top.
Totusi, nu stiu ce urmareste selectionerul, pentru ca Sanmartean nici la arabi nu mai joaca bine de ceva vreme. Sau nu il lasa iconitele, sa nu declanseze vreun conflict mistic.
Singura aparare a selectionerului este vestea ca doar selectionerului Rusiei castiga mai putin ca el. Ala antreneaza gratis! Deci, ce pretentii putem avea de la el. La cati bani ii dam, a facut prea multe. Degeaba vor zice unii ca oricum se castiga bine, dar daca si Albania plateste mai bine ca noi, ce pretentii sa mai avem. Ce calitate si ce performate vrem?
De la neautorizarea Arenei Nationale, la momentul penibil cu imnul, pana la declaratiile lui Torje, care vrea acasa, si declaratiile in care presedintele ne spune ca vom juca altfel cu Spania, toate arata ca federatia e depasita din toate punctele de vedere. Casa echipei nationale este Romania, si da, si eu cred ca ar trebui jocuri in mai multe orase, pentru ca nu toti oamenii au posibilitatea sa vina la Bucuresti pentru un meci al tricolorilor.
O victorie de moral ar fi fost cu Ucraina, Austria, Slovenia, Cehia, Rusia. Cu o echipa macar din al doilea esalon. Nu cu Lituania. Cum sa spui ca e o victorie de moral? E o victorie normala, insa dupa un joc prost. Sa vedem apararea cu cele mai putine goluri din preliminarii ce va face impotriva Spaniei. Acolo ne vom vedea nivelul. Din pacate, cred ca va fi un scor fluviu. Daca prindem niste spanioli suparati, sau cu o echipa secunda, in care multi joaca ultima sansa pentru o prezenta la Euro, e jale.
Romania arata imbatranita, la fel ca cei doi conducatori. Unul din teren, celalalt de pe banca. Nici unul si nici celalalt nu sunt solutii viabile si pe termen lung. Trebuie sa terminam cu gaselnitele astea si sa incepem sa construim o echipa ca lumea, ca altfel iar asteptam cate 8 – 12 ani pana sa ne calificam la un amarat de Euro.


Articolul 'Sanmartean si Tata Puiu – la pensie?' are 1 comentariu

  1. 24 martie 2016 -- 8:46 am Robert M. Gabriel Popa

    Sunt de aceeași părere și eu, trebuie schimbată atitudinea jucătorilor din teren și avem nevoie de cei mai în formă jucători la Euro. Poate că metodele lui Nea Puiu nu mai sunt în concordanță cu nivelul fotbalului de acum, dar dacă s-ar strădui mai mult, poate ar reuși să readucă și pe componenții lotului cu picioarele pe pământ. E nevoie de investiții pentru a face performanță, fără ele, e imposibil. Eu aș opta pentru un selecționer străin precum Raymond Domenech, Sven Goran Ericsson sau Steve McClaren. Adevărat, ar cere salarii mari, dar la câți bani se învârt în fotbalul nostru, eu zic că merită. Rezultatele s-ar vedea în scurt timp. După mine, Andone, Rusescu, Chiricheș, Tătărușanu sau Keșeru, sunt cei mai buni jucători pe care-i avem. Eu unul, am speranța că aceștia vor trage echipa după ei la European și sper ca și restul să se străduiască mai mult, pentru că e un turneu final, unde vom merge ca să jucăm, să arătăm lumii de ce suntem în stare, nu pentru a ne apăra. Lașii nu au ce căuta la un Campionat European. Scrii bine. Te invit să citești și blog-ul meu: http://www.lamasaverde.blogspot.com.

    Raspunde


Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online