S-a terminat telenovela Daum! Dar sigur incepe alta!

Gata! L-am dat afara si pe Daum si ne pregatim sa il instalam pe Cosmin “Cosma” (asa cum ii spunea Marian Iancu in vremurile lui glorie). De aici, mai multe discutii.
Nu stiu criteriile dupa care au fost ofertati candidatii, cred insa ca nu trofeele au stat la baza acestei preselectii. Dan Petrescu are un titlu castigat acum aproape zece ani si o promovare cu Krasnodar, Contra are o cupa cu Petrolul. Si atat. Ca doar nu putem numi acel simulacru de competie si trofeu de carton – Cupa Ligii – un trofeu care nu e demn de amintit. Poate in C.V. –ul lui, dar la ce interes mi s-a parut ca a prezentat, a fost egala cu orice cupa din asta castigata in Antalya sau Marbella, in timpul cantonamentelor de iarna.
Oricum, era greu de adus un antrenor bun in aceasta perioada, cand toate campionatele au inceput. Iar antrenorii valorosi au angajamente. Pentru ca doar noi (ma rog, Burleanu & co.) puteam schimba antrenorul aproape in ultima clipa, cand de fapt era clar ca nu ne putem califica dupa infrangerile cu Polonia si egalurile cu echipele pe care noi le consideram mai slabe atunci. Probabil ca in vara trebuiau incepute negocieri cu cativa antrenori sau, de ce nu, chiar si acum poate se putea semna un precontract pentru preluarea din vara a “Nationalei”. Antrenorul putea incepe o munca in paralel, se putea sfatui cu antrenorul interimar, si din vara era altceva. Pentru ca nu stiu cat mai conteaza doua meciuri, mai ales daca aveai garantia unui antrenor valoros.
Burleanu insa ne arata ca nu stie sa managerieze astfel de situatii, pentru ca atat Petrescu cat si Contra sunt doi antrenori vehiculati de presa si de oameni din fotbal, dar nu stiu pana la urma cat ar fi de potriviti la o echipa nationala. Ca selectioner iti trebuie experienta si flerul de a face o echipa cu ce ai la dispozitie, ceea ce la o echipa de club este doar partial adevarat.
Poate una din solutii era si pregatirea unui antrenor tanar si de perspectiva la “nationala” de tineret timp de una – doua campanii si apoi instalarea lui la nationala. In acest fel cunostea si jucatorii tineri si poate puteam face dracului odata reconstructia asta de care se tot latra aiurea.
Pana atunci cred ca ne pregatim de o noua telenovela. Pe principiul “apa trece, pietrele raman”, a plecat Daum dar au ramas jucatorii si Burleanu. Si pana nu se schimba ceva, apa va fi o balta imputita nu un izvor curat si sanatos.
Sursa foto : prosport.roArticolul 'S-a terminat telenovela Daum! Dar sigur incepe alta!' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online