Rusia – Romania. Din nou „nu” puteam mai mult

De mult timp nu am mai vazut un meci atat de prost. Parea un meci din trista noastra Liga a doua. Daum, cel atat de criticat chiar de dinainte de investire, ne da motive temeinice sa o facem si dupa. Il consideram un fel de urmas al marelui Carol Intaiul, un print care ne va organiza fotbalul din mers, ne va duce spre o stabilitate pozitiva a rezultatelor, ne va transforma echipa intr-una care nu se apara in fata Irlandei de Nord, a Ungariei sau chiar a Albaniei, cum a fost la acel meci de trista amintire. Declara ca vom ataca si fara minge, o declaratie care suna pueril acum, o declaratie care indeamna la entuziasm, un fel de : ai, n-ai mingea tragi la poarta. Cam atat de penibil suna acum.
Din pacate, Daum face niste lucruri de neinteles. A luat niste jucatori pe care i-a tinut o saptamana si i-a folosit cateva minute, dupa ce a sustinut ca i-a chemat special sa ii vada si sa ii cunoasca mai bine. Am observant ca face schimbari foarte tarziu, nu e nimic probabil, e optiunea lui de profesionist. Dar intr-un meci amical, in care ai voie sa faci mai multe schimbari, de ce sa nu profiti de ele? Taru a intrat pe final, sa bifeze un meci la nationala, la fel ca si colegul sau de la Viitorul, Nedelcu. Bicfalvi s-a antrenat si el o saptamana, portarii de rezerva au facut si ei un act de prezenta.
Pe langa schimbari facute sau nu la timp, jocul Romaniei a fost jalnic. Desi s-a jucat la ora 18, pentru oricine a fost greu sa ramana concentrat, lupta cu somnul indus de lipsa unei posesii si de-o parte si de cealalta fiind foarte grea. Schioapa echipa a Rusiei a avut mai multe ocazii decat Polonia, dar Poloz nu e Lewandovski, spre usurarea noastra. Rotariu ne-a aratat si el de ce nu mai prinde echipa la Dinamo, ca si coechipierul sau, Steliano Filip. Grozav trebuia schimbat din prima repriza, si poate neconvocat in viitor. Razvan Marin nu e din pacate un nou lider la mijlocul terenului, prin comparatie cu Pintilii sa spunem, care nici el nu e un fotbalist de top, pare ca mai are mult de invatat, ofertele alea venite peste noapte il aduc in pericol de a se pierde prin noroaiele Ligii intai. Daca ajungem sa stam in el si in Prepelita la nationala Romaniei inseamna ca nu trebuie sa avem pretentii mai mari de locul 3 – 4 in orice grupa de preliminarii. Enache trece printr-un moment bun al selectiilor, dar foarte slab al jocului. Nu e nici pe departe jucatorul care impresiona la Astra si care il face ape Piturca sa il convoace. Am inteles ca Steaua nu are fundas dreapta, dar nu e obligatoriu ca nici echipa nationala sa nu aiba.
Cam prost anul asta pentru noi. Dupa un Euro in care am avut calificarea in optimi in mana si am pierdut-o lamentabil, cu o echipa pentru care acel meci nu avea nicio miza, ne-am incantat ca se va schimba ceva dupa infuzia de mana de lucru vest-europeana. Dar ne-am incantat prea repede si fara o baza clara. Daum nu cred ca are fler de selectioner, iar discursul asta care incepe deja sa fie plin de contradictii il face din ce in ce mai putin credibil. Iar faptul ca ne-am spulberat deja sansele la calificare vin sa intareasca ce am spus. Nu meciul cu Polonia a fost problema, pentru ca daca am fi castigat cu toata lumea si pierdeam doua meciuri cu Lewa & co, eram cel putin pe locul doi. La patru puncte pana acum, poate mai putine pana la sfarsitul campaniei. Poate chiar pe locul 1.
Sursa foto : vrajitorul.usArticolul 'Rusia – Romania. Din nou „nu” puteam mai mult' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online