Revolutia „Strambului” sau revolutia stramba?

In ciuda aparentelor, cred ca Strambu’ isi freaca mainile de bucurie. Are alibiul perfect, echipa este pe locul trei din coada, au reusit sa nu treaca de cel mai facil (sau aproape) adversar din aceasta faza a Cupei Romaniei, nu au mai castigat de la meciul cu Braila cred, cand au avut norocul de a marca repede doua goluri, ca altfel cine stie ce minuni mai faceau.
Alibiul perfect pentru cea de-a doua meserie, sau poate chiar prima meserie a lui. Agent, intermediar, comisionar, bisnitar, samsar, negustor, comersant, dealer, speculant de fotbalisti. Cred ca i se spunea si procurator la un moment dat, pe vremea celebrilor frati Becali.
Am salutat numirea lui, insa acum mi se pare prea agresiv modul in care vrea sa isi vanda marfa. Seamana cu vanzatorii de blugi din pietele anilor ’90, care mai aveau putin si te imbracau cu ei, inainte de a arunca semne de mirare, admiratie si scuipaturi antideochi spunand ca de cand vand ei nu au vazut asemenea compatibilitate om – blug. Echipa asta s-a batut la play-off anul trecut pana in ultima etapa, cand ar fi avut nevoie de victorie fara alte rezultate asociate, asa ca eu nu prea cred suta la suta placa cu jucatorii care nu au valoare. Si Miriuta a mai avut victorii, Bratu a castigat play-out-ul. Cu echipe modeste ca adversari dar care mai sunt si acum in Liga 1 si sunt mai mult decat accesibile. Deci si aici cred ca adevarul este undeva la mijloc.
Rednic si-a sabotat echipa din momentul in care a venit. Vor pleca unii jucatori, altii vor veni. Din cate stiu eu, si lumea nu prea intelege, e ca in acest moment “Strambu Agency” nu poate sa aduca decat jucatori liberi de contract. Adica nepregatiti. Care vor fi gata intr-o luna sau sase saptamani. Unii nu vor fi gata niciodata, pentru ca, dupa ce se va fi incasat comisionul va veni analiza care sa ne spuna ca nu e bun. Sau, mai elegant, nu se pliaza pe stilul lui Dinamo. Deci nu prea va aduce pe nimeni utilizabil in perioada imediat urmatoare. Culmea e ca afacut o gramada de prozeliti stilul asta a lui neaos romanesc, de a acuza pe toata lumea si de a poza in salvator. Iar insistenta fanilor cu Prunea mi se pare de asemenea fortata. Prunea poate fi bun, dar un om cu postul lui e bun cand ai o strategie pe termen mediu – lung, nu cand vrei sa salvezi urmatoarele sapte etape.
Observand ca Rednic nu stie sa foloseasca prepozitia “pe” a acuzativului, il las sa pregateasca urmatorul joc “care” sa-l castige.
Ca pentru incheiere, mi-a venit sa strig : Vive la revolution! O scandare care a inceput in prima zi a Revolutiei Franceze, 14 iulie 1789, cunoscuta sub numele de “Caderea Bastiliei”. Sa elibereze Negoita banii de unde ii are inchisi si sa le dea drumul pe intervalul “Strambului”.Articolul 'Revolutia „Strambului” sau revolutia stramba?' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online