Rapid – mortul momentului!

In sfarsit cineva si-a asumat raspunderea si a luat decizia care trebuia in cazul Rapidului. Din pacate, neavand un regulament clar, dar si oameni total loviti de frica responsabilitatii, Liga 1 putea ajunge un campionat nelegitim, asta insemnand ca se putea suspenda competitia. Ar fi fost numai vina forurilor noastre, pentru ca se stia de ceva timp problema giulestenilor. Imi doream ca Rapidul sa nu fie in faliment, imi doream sa mai vad cateva derby-uri bucurestene, dar in acelasi timp Liga 1 trebuie sa mearga mai departe, cu toata opozitia motivata probabil de banii din drepturile TV a lui Valerii Moraru, despre care ies in ultimul timp la iveala tot felul de detalii care ne schimba viziunea despre el. Ma refer la datoria catre Marfin Bank, de vreo 260000 de euro, pe care a vrut sa o plateasca cu niste actiuni de la Rapid. Adica, acest Moraru, despre care se spune ca are o avere de 35 de milioane de euro, nu are bani sa plateasca o datorie de 260000. Ori nu are bani, ori nu vrea sa ii cheltuie, ori nu stiu ce sa zic. In toate cazurile avem aceeasi intrebare : de ce a mai preluat Rapidul daca nu are bani sau are si nu vrea sa ii cheltuie? Cred insa ca in adevarat a incercat sa faca o afacere, numai ca in fotbal afacerile sunt de alt tip. Sunt niste afaceri care mergeau in urma cu 15 ani, desi daca ne gandim la inculpatii din “Dosarul transferurilor”, candva spuma fotbalului romanesc, putem spune ca nu erau niste afaceri de tip mafiot perfecte, ci doar niste variante de bisnita la vedere. Asta e, Moraru s-a intepat. Probabil ca rachetii lui moldoveni intimidanti nu au avut succes in aceste jocuri prea mari pentru capacitatea lor de cultura primitiva. Nu ma intereseaza ca Moraru nu a castigat, ma intereseaza ca a ingropat un club care a insemnat ceva in istoria recenta a Ligii 1, o echipa intotdeauna inimoasa, cu destui fani in Bucuresti si in afara lui.
La inceputul lui 2015 scriam o postare in care ma temeam ca Rapidul de Bucuresti va deraia si isi va gasi sfarsitul intr-un triaj napadit de buruieni, ca orice tren batran, obosit, uzat de timpul care a trecut peste el, negasind pe nimeni sa il reconditioneze. Din pacate, vorba lui Copos : “planeta s-a scufundat”. Degeaba spune Moraru ca va plati 50% din datorii. Sunt niste vorbe de adormit copiii. Cred ca nu are nciun ban, pentru ca daca ii avea, ii baga pana acum. Daca ii avea isi platea datoria la Marfin Bank. Daca ii avea, reusea sa salveze Rapidul. Ce face el acum este o diversiune specifica regimurilor cu origine in URSS. Din pacate, timpurile acelea au trecut si vrajeala asta nu mai tine. Din pacate, Rapidul a murit. Chiar daca se va gasi o solutie de compromis, atat de specifica noua, romanilor. In orice facem un compromis, desi pe termen lung pierdem. Nu mai este nico solutie, chiar daca specialistul DigiSport si mai ales a ingropaciunii catorva echipe de traditie din Romania, Dinu Gheorghe a.k.a. Vama ne spune ca sunt bani si ca vor mai juca. Nu este nimic adevarat.
Vom ramane cu amintirea unui Rapid pentru care Nae Manea se interna de forma in spital si fugea pe geam ca sa joace, haituit de Securitatea lui Valentin Ceausescu stelistul, vom ramane cu imaginea lui Mircea Lucescu, cel care a readus zambetele pe chipurile rapidistilor cu un nou titlu, vom ramane cu imaginea unei echipe valoroase care a eliminat trei echipe din BundesLiga pana sa fie eliminata din Europa League de o echipa valoroasa a Stelei, vom ramane cu imaginea lui Pancu, care pleca peste tot dar tot la Rapid se intorcea, unde era si va fi iubit neconditionat, vom ramane cu imaginea unui stadion populat de niste fani minunati carora li s-a rapit bucuria de a-si mai sustine echipa indiferent de vreme.
Din pacate, atat ne va mai ramane din Rapid : o amintire!
Foto credit : fanatik.ro


Tag-uri: , , ,


Articolul 'Rapid – mortul momentului!' are 1 comentariu

  1. 29 iulie 2016 -- 9:11 pm Robert Popa

    Prietene, e dureros ce se întâmplă la Rapid. Eu țin cu CFR-ul, dar când scriu articole, păstrez acest aspect doar pentru mine. Datoria mea e să informez corect și echidistant publicul. Fotbalul n-ar avea nici un farmec dacă ar dispărea toate echipele de tradiție. Din păcate, asta se întâmplă. S-au dus pe rând: FC Argeș, U Craiova, Poli Timișoara, Oțelul Galați, Unirea Urziceni, U Cluj și acum e pe cale să dispară și Rapidul. Problema e că toți investitorii sunt lacomi și nu știu să gestioneze inteligent banii de care dispun. Nu au proiecte pe termen lung. Ori au rezultate acum, ori pleacă. Nu au niciun interes să țină fanii aproape de echipă. În fond, suporterii sunt atât un sprijin material consistent, dar în special sufletesc. Fără spectatori, fotbalul nu are niciun sens. A avut o istorie lungă Rapidul, de la Baratky și până la Ozon, Nae Manea, Răducanu, Pancu, Niculae, Răzvan Lucescu sau Mugurel Buga. E păcat ce se întâmplă pe acolo. Am fost și eu în cartierul Giulești în luna mai. O căutam pe soția scriitorului George Mihalache (despre care scriu o carte), și din păcate, am aflat că doamna decedase de ceva vreme. M-am mulțumit cu informațiile oferite de scriitorul George Stanca. Mihalache a fost rapidist toată viața, iar Baratky s-a numărat printre jucătorii săi favoriți. S-a dezis de giuleșteni cu puțin timp înainte de a muri, în 2009, din cauza lui Copos și a mizeriilor pe care le-a făcut acolo. Toți profită, îți spun eu că așa e. Unii se declară suporteri înrăiți, dar tot ce-i interesează e să obțină bani la pariuri. Nu sunt de acord cu pariurile sportive. Cazul Escobar de la mondialul din 94 m-a determinat să fiu împotriva acestor practici. CFR Cluj a reușit să se mențină pe linia de plutire, cum necum, dar mai este de lucru. Sper să se redreseze și fotbalul nostru la un moment dat, însă nu e ușor. E bine, însă, că au dispărut personaje precum Borcea, Victor și Ioan Becali, Mitică Dragomir ori Mircea Sandu.

    Raspunde


Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online