„Pescarii” si Florin Andone

Un incipit de bildungsroman, care sa vedem cum se va continua. Primul capitol, duminica in fata Insulelor Feroe. Un adversar supraevaluat de frica esecului. O tara inca dependenta de Danemarca si cu o populatie cat un orasel din periferia Bucurestilor. O tara fara fotbal profesionist, de care ne temem desi nu ar trebui. Chiar daca echipele din aceasta lume a fotbalului si-au dezvoltat un joc bazat pe defensiva, in care chiar si daca primesc gol se apara in continuare. Iordanescu declara ca ” nu e asa usor precum pare”. Ba da generale (sau ce grad nemeritat vei fi avand), este atat de usor precum pare. Cand vrei sa te bati cu marile puteri nu spui asta nici ca solidaritate si respect fata de adversar. 

Florin Andone a primit o telegrama de convocare. Atat de mediatizata, desi, este singurul roman care joaca fotbal. Desi si-a castigat locul in cel mai bun campionat din lume. Desi marcheaza destul de mult la o echipa de pe ultimul loc. Intr-un campionat in care Torje nu a fost bun, Rusescu nu a bifat nici macar un minut, iar Marica a jucat cam ce a jucat si Andone. Deci unde e surpriza convocarii? Nu ar trebui sa fie niciuna. Nu mai avem niciun fotbalist de valoare. 
L-am urmarit in cateva meciuri pe Andone si sunt curios ce ar face la o echipa care ar avea posesie mai buna si ar primi mai multe baloane. Mi se pare ca e un jucator bun de contraatac, are o tehnica buna pe viteza si chiar o viteza buna (unde se stie ca romanii stau foarte prost). 
O lumina de „man self made”, un erou roman de care lumea are nevoie. Un om care a plecat de jos si care pana acum a reusit. Nu prin contracte cu statul, nu prin evaziuni de milioane de euro. Prin munca si prin daruire. Un model sanatos, cineva care prin exemplul sau ne arata ca si prin munca poti reusi. 
Sper sa reuseasca sa inscrie de la debut si sa ne gasim un nou om de gol, pentru ca Marica este departe de a fi asa ceva, iar contestatarii care spun ca nu e fotbalist pentru ca nu a urmarit lobul ala este Iker nu ar mai avea ce sa spuna. La fel cum nu trebuie laudata nici o eventuala victorie pentru ca nu e mare lucru, iar „pescarii” nu pot avea norocul pe care l-au avut cu Grecia de doua ori. 

Articolul '„Pescarii” si Florin Andone' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online