Pe cine punem in locul lui Daum?

In timp ce Burleanu invartea placa cu intrunirea nu stiu carei “comisii”, vajnicii nostri jurnalisti au intocmit deja cateva liste cu potentialii succesori ai lui Cristoph Daum. Intre timp, cica si presedintele FRF e la negocieri cu neamtul, dar nu au ajuns la un consens. Unul vrea bani, celalalt nu vrea sa ii dea. Bomba vine din presa : “Slughita” va fi interimar, urmand ca dupa terminarea preliminariilor sa fie numit altcineva. Cred ca gloaba asta de Stoichita ne mai trebuia la nationala dupa Iordanescu cel Sfant.
In rest, listele contin cam aceleasi nume din ultimii 2 – 3 ani, insa ani in care nominalizatii nu prea au reusit performante care sa ii recomande. Pentru unii singura performanta a fost o plata compensatorie, despre care am citit pe larg in presa.
Inca de la inceputul mandatului neamtului, toti antrenorii care aspirau in secret sau nu la aceasta functie declarau la unison : “Trebuia un roman, avem multi antrenori de valoare”. ??????? DA? Pe cine? Aproape nimeni nu duce un contract la bun sfarsit, iar cine castiga Liga 1 nu sustine niciodata aceasta performanta si ulterior. Si ma refer la sezoane multe dupa, nu imediat. Si daca stam dupa Liga 1, ar trebui sa schimbam selectionerul in fiecare an. Intr-adevar, poate ca e mai bun un antrenor roman, dar din nou intreb : cine?
Ca o paranteza, ma bucur ca inca suntem o nationala fara jucatori naturalizati, dar la ce “meserii” de fundasi stanga am avut in ultimele doua meciuri, cred ca mi-ar fi placut sa il vad pe Junior Morais in teren pentru Romania. Cu tot transferul lui Latovlevici la Galatasaray (la nationala cred ca nu a facut niciun meci bun).
Revenind la antrenori, am spus si in alte randuri ca nu avem antrenori de valoare, asa cum nu avem nici jucatori. Din pacate, asta e realitatea. La fel ca si jucatorii, majoritatea antrenorilor pleaca pe usa din dos aproape de peste tot.
Lista ii cuprinde pe Contra, deja eternul Dan Petrescu (specializat mai mult in plati compensatorii decat in performante), Hagi, si alti cativa, printre care si Zenga. V-a placut cum juca vreo echipa la care a antrenat Zenga? Eu cred ca ar fi o alegere mai neinspirata chiar si decat Daum. Sincer, nu vad pe nimeni momentan capabil sa schimbe fata nationalei. In primul rand pentru ca s-ar putea sa nu poata fi schimbata. Bine ca a sarit Olaroiu de pe lista, pentru ca nu cred ca mai stie nimeni ce antreneaza. O continuitate in zona Golfului mie nu imi spune nimic fotbalistic, chiar daca unii vad partea financiara o performanta in sine. Acelasi salariu poate il are un manager in liga a doua engleza, si credeti-ma, nimeni nu il vrea pe Olaroiu acolo.
Viitorul nu prea pare roz pentru noi, desi putem lua o gura de oxigen in preliminariile urmatoare. Pentru ca la aceste format de Euro, cine nu vrea nu se califica. Dar la mondial cand na mai calificam?
Intr-un final, ajungem de unde am plecat : pe cine punem selectioner?
Sursa foto : gsp.roArticolul 'Pe cine punem in locul lui Daum?' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online