Noul presedinte al FIFA

Recunosc ca nu am urmarit cu foarte mare interes alegerile pentru presedintia FIFA, mai ales ca printul „Ali” al Iordaniei sau Tokyo Sexwale nu imi spuneau nimic. Ceilalti aveau cat de cat functii in forurile fotbalistice, europene sau asiatice. 

Gianni Infantino se numeste noul presedinte al FIFA. Ma bucur ca am scapat de Blatter (sper si de Platini), dar privind la discursul „noului elvetian” (cum fac astia de reusesc sa conduca fotbalul mondial?) cred ca nu vor fi mari diferente. Discursul seamana cu cel al politicienilor romani : „gata, s-a terminat cu ce a fost inainte, de acum vom avea imagine, transparenta, integritate…. „. Asta pana la urmatorul dosar penal si scandal despre imunitate politica. 
Din nou propuneri populiste, semanand cu cele ale lui Platini (cel care l-a si promovat in functia de secretar general al UEFA?!?!), dintre care cea mai importanta mi s-a parut cresterea numarului de echipe participante la un turneu final de CM de la 32 la 40. Bineinteles ca s-au obtinut voturi de la tarile care au echipe cu sanse mai mici de calificare. Sanse mai mici insa inseamna automat valoare redusa. Si traditie in fotbal „recenta” sa spunem. Chiar asa! Printul Iordaniei candidat, Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain candidat, Gianni Infantino din Elvetia candidat. Chiar si Elvetia a fost tot timpul o ruda saraca a fotbalului european, oricat au incercat toti conducatorii de foruri europene sa ii confectioneze o traditie. 
Ma tem insa ca ne-am pricopsit cu urmatorul Blatter in persoana acestui elvetian cu radacini italiene si cu nume mai degraba de cap al unei familii mafiote decat de presedinte de for mondial. 

Articolul 'Noul presedinte al FIFA' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online