Mircea Rednic la Dinamo

             Ceva normal. O surpriza care nu este de fapt nicio surpriza. Din pacate, in Liga 1 surpriza este doar mentinerea in functie a lui Costel Galca dupa rezultatele slabe din acest retur a Stelei . Rednic la Dinamo nu e nicio surpriza, la fel cum Mihai Teja la Petrolul pare un fapt normal. In tara pacanelelor, a bisericilor, a oamenilor fara dinti dar cu kilograme de aur la gat sau la maini, aceste rocade de antrenori sunt la ordinea zilei. O discutie intarita bineinteles si de statistica. Suntem pe locul intai la schimbat antrenori, schimbam de patru ori mai multi antrenori decat in campionatele puternice (la ei cam 10 antrenori pe sezon, la noi aproape 40).
              Un Mircea Rednic lasand niste insolventi de pe locul 3, cu 49 de puncte, cu altii care se zbat deasupra liniei care duce la “matineu”. Intr-o gluma pe care o faceam cu prietenii mei spuneam ca Dinamo a avut noroc anul asta si a scapat. Asta se intampla cam la inceputul returului iar “cainii” au tinut mortis sa imi dea samburele de adevar acestei glume. Sper sa nu am un déjà vu facand analogie cu pregatirea de vara de la CFR Cluj si demiterea sa imediata (e drept, aici, joaca cel putin de 4 meciuri oficiale).
             In toata aceasta euforie a declaratiilor, singurul lucru care nu mi se pare deplasat e lupta pentru titlul de anul viitor. Bineinteles ca stiu cum suna dar, cine sa se bata la titlu? Vor mai intra doua echipe in Liga 1 sezonul urmator : Voluntari sau Academica Arges si Poli Timisoara probabil. De aceea repet intrebarea. Cine? Rapidul probabil ca va retrogada, Craiova etaleaza un antijoc in cel mai pur stil al jumatatii de banca tehnica faimoasa pentru expresia romaneasca pentru Catenaccio, Petrolul si Astra incert, ASA posibil daca pastreaza nucleul de jucatori si antrenorul, Iasiul a scapat cu noroc, Botosaniul nu, Viitorul nu. Dinamo nu stiu, Steaua daca isi mentine forma nu. Atunci, cine? Desigur ca una din ele, deci, declaratia lui Mircea Rednic nu este atat de deplasata pe cat pare la prima vedere.
            Ca om care a prins Dinamo anilor “90 si 2000, si mai recentul Dinamo “spartan” :)))) a lui Rednic si de ce nu si a lui Cristi Borcea, imi doresc ca a treia actiune a lui Rednic la Dinamo sa fie un succes. Poate vom mai vedea jucatori incantatori cum era Adrian Cristea in acele vremuri, un portar excelent ca Lobont, un pasator precum Catalin Munteanu, un cuplu de atac letal ca N&D . Ramane de vazut ce inspiratie va avea si cat va fi lasat sa faca treaba de Negoita, care mi se pare ca a inceput putin sa sufere de mania sticlei si de complexe de general de armata caruia ii trebuiesc respectate ordinele fara comentarii.

Articolul 'Mircea Rednic la Dinamo' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online