Liga 1 la inceput de 2018 – FC Botosani

Botosaniul a inceput foarte bine campionatul, beneficiind probabil de forma foarte buna in care s-a aflat Catalin Golofca si, poate, si de descatusarea fotbalistilor scapati de zbirul Leo Grozavu. Un antrenor de numele caruia se leaga o mare parte din istoria Botosaniului in Liga 1. A fost adus alt moldovean, Costel Enache, un tip de antrenor diametral opus fata de colericul Leo.
Nu mi se pare o mare surpriza clasarea Botosaniului pe acest loc, desi aerul tare din fruntea clasamentului s-ar putea sa ii sufoce, la fel cum i-a sufocat si pe cei de la Gaz Metan Medias in sezonul trecut. Nu mi se pare o surpriza pentru ca Botosaniul si-a pastrat nucleul de jucatori si, la un moment dat, era de asteptat ca acestia sa inceapa sa joace bine.
A beneficiat de aportul unor jucatori foarte buni, care au fost in forma. Ma refer la Bordeianu, Laurentiu Bus, Mihai Roman, poate si noua vedeta a clauzelor de reziliere de la FCSB, Olimpiu Morutan (care, clujean fiind, ma asteptam sa mearga la CFR). Nici Bordeianu (care a semnat cu CFR), nici Laurentiu Bus (la Astra, dupa ce a marcat sapte goluri pentru Botosani) nu vor mai face parte din lotul moldovenilor.
In schimb, au reusit cateva transferuri bune. Achim cred ca il poate inlocui fara probleme pe Bordeianu, care nu mi s-a parut un jucator chiar atat de bun, incat sa fie transferat de CFR (mai ales in conditiile in care au renuntat la Dan Nistor, care, in ciuda comicului pe care il creaza, mi se pare mult mai bun decat Bordeianu). Transferul cel mai bun mi se pare al lui Golubovic. Cred ca la a treia descalecare in Moldova (acolo unde i-a priit cel mai bine) va reusi un parcurs bun. Cred ca devierile lui pe minge lunga pot fi usor speculate de un jucator cu viteza lui Catalin Golofca. Daniel Popa nu mi se pare inca un atacant care poate juca titular in Liga 1. Iar restul atacantilor botosanenilor sunt si mai lipsiti de valoare(Kuku, Elek, Ciacherri). S-a intors si Florin Acsinte dupa un periplu pe la mai mai multe echipe din Liga 1), Mircea Axente este si el un atacant de certa valoare pentru Liga 1. Ah, si sa nu il uitam pe Golofca.
Cred ca s-au intarit moldovenii, nu cred ca plecarile celor doi i-au slabit atat de mult, mai ales ca cei care au venit sunt sau pot fi solutii viabile, ba chiar mai bune pe alocuri.
Cum spuneam si mai devreme, cred totusi ca lipsa lor de experienta in gestionarea locurilor de sus in clasament ar putea fi problema care ar duce la ratarea play-off-ului. In rest, o echipa sanatoasa din Liga 1, cu un patron care incearca sa ofere cele mai bune conditii si cred ca si reuseste, si care reuseste sa bucure un oras precum Botosaniul cu o echipa in Liga 1.
Sursa foto : btonline.roArticolul 'Liga 1 la inceput de 2018 – FC Botosani' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online