Liga 1 la inceput de 2018 – CFR Cluj

Cu 20 de jucatori noi si cu un antrenor ascuns in ultimii ani dupa clauzele contractelor pe care nu le-a dus la sfarsit, CFR anunta o noua era de dominatie a fotbalului din Romania.
Au adus jucatori buni in vara, experimentati, jucatori perfecti pentru ce se vrea in Romania. Performante de azi pe maine.
Parca s-au molipsit si ei putin de la patronul FCSB-ului, ma refer la transferurile lui Boli, Mailat si Costache. Daca ultimii doi sunt jucatori de perspectiva si pot beneficia de regula jucatorului Under 21 sa joace, transferul lui Boli nu mi se pare neaparat o afacere inspirata. Puteau gasi un jucator si bun si gratis.
Marile castiguri sunt Arlauskis (a incasat putine goluri, cele mai putine din campionat, la fel ca si CFR-ul, dar nu numai asta il face un castig pentru echipa, ci faptul ca este un portar valoros, matur, care a bifat echipe bune in cariera) si Emanuel Culio. Un plus in sezonul asta e si Omrani, care a reusit sa le ia fata lui Urko Vera (in trecut si pe la Bilbao) si Ibrahima Balde (in trecut si pe la Atleti), dupa ce pleca cu ultima sansa de titularizare. Si pastrarea lui Deac a fost o mutare buna, sa vedem in continuare daca vor revigora si partea de scouting, una care in trecut a functionat excelent.
Pe langa plansete si mania persecutiei, Dan Petrescu ne arata ca are capacitatea de a face echipe bune cu care sa fie in fruntea clasamentului. Asociat cu repetarea obsesiva din ultimii ani : pe fondul scaderii drastice a valorii fotbalului din Liga 1. CFR are cele mai multe victorii si doar trei infrangeri. O linie buna de clasament, rezultatele dupa pocnitura de degete au si venit. Pana acum cel putin.
Cred ca o idee mai buna pentru ei ar fi sa tine jucatorii si sa cimenteze relatiile de joc in loc sa mai aduca altii, asa cum face toata lumea buna de la noi. In iarna schimba o jumatate de echipa si apoi esti ca la loterie. Daca iti iese nu iti mai incapi in piele si iti insusesti succesul, daca nu iti iese, esti dezamagit ca ai aratat incredere si te simti tradat, plus alte cateva scuze.
Sa vedem daca “Bursucul” va reusi sa ia titlul. Si mai ales daca il vor lasa “oamenii in negru” si alte forte oculte izvorate din imaginatia lui.
P.S. Transferul lui Tucudean, facut in stil becalian neaos, cred ca va fi o afacere ratata pentru CFR. Are atacanti buni, nu cred ca mai avea rost aducerea astuia. Care, inafara de Viitorul, nu a jucat nimic pe la nicio echipa.
Sursa foto : dolce-sport.roArticolul 'Liga 1 la inceput de 2018 – CFR Cluj' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online