„Internationali” de Liga 1

           Dupa ce vom avea un sistem de handbal in Liga 1 (sunt curios daca si victoria va fi recompensata cu doua puncte), marti, secretarul general al LPF, Justin Stefan (?) a    declarat :
          „Au fost votate mai multe măsuri prin care să fie încurajată formarea jucătorilor la nivel naţional. În ceea ce priveşte jucătorii din afara UE avem o propunere. La nivelul Ligii I avem nevoie doar de vedete şi ca atare se va putea legitima un jucător non-UE numai dacă acela în sezonul anterior legitimării a fost convocat la echipa naţională de cel puţin trei ori, pe categorii de vârstă, bineînţeles”.
           Asadar, avem nevoie de vedete J. Stiam si eu asta, si toti iubitorii de fotbal dar ne putem permite sa avem vedete in Liga 1? Cum ar fi sa avem un argentinian sau un brazilian cu 3 selectii pe an la o echipa interna? Ar fi frumos dar cred ca este imposibil. In schimb ne putem multumi cu un argentinian sau brazilian cu cetatenie spaniola, portugheza sau italiana, un camerunez sau nigerian cu cetatenie franceza, pentru ca pentru cei din tarile UE rasismul si discriminarea sunt mult mai respectate.
Daca se vota mai demult aceasta masura nu i-am fi vazut niciodata poate in Liga 1 pe Brandan, Wesley, Adailton, sau pe capitanul Astrei Takaiuki Seto. In schimb sunt convins ca am fi vazut niste jucatori romani cel putin la fel de buni!!! Marian Cristescu, Gheorghe Vasilica, Georgian Paun, Dragos Firtulescu. Va spun ceva numele astea? Sunt jucatori cu state vechi in Liga 1. Si au avut multe sanse sa confirme dar nu au facut-o niciodata.
Eu nu cred ca strainii de factura modesta sunt problema in Liga 1. Ci jucatorii nostri care cer bani mai multi ca ei si uneori nu sunt in stare nici macar sa ii inlocuiasca. Nu cred ca va creste nivelul si nici macar nu cred ca va creste aria de selectie pentru echipa nationala. Depinde ce vrem. Daca vrem sa jucam in campionatul intern fara pretentii in Europa, putem sa interzicem toti strainii in Liga 1. Daca vrem ceva performante “afara”, atunci, cu tot respectul, nu cred ca isi avea rostul aceasta masura. Pentru ca nu cresti niciun nivel, doar eliberezi niste locuri pentru niste jucatori pe care in conditiile de dinainte nu i-ai fi dorit niciodata.
Intr-adevar, pentru unii jucatori ar fi fost bine sa se caleasca in Liga 1, dar asta in cazul in care campionatul intern ar fi fost unul foarte puternic. Sa se caleasca in Liga 1 pentru Liga a doua evident. La fel cum peste 70 % din juniorii cu care sunt obligate sa joace 90 de minute echipele din Liga a doua ajung in diviziile si mai slabe valoric decat cea in care au debutat.
Sunt foarte curios ce va fi in continuare, mai ales ca dupa schimbarile de la varf, si LPF si FRF incearca sa ramana in istorie fiecare cu cate ceva. Din pacate nu cred ca vor ramane cu nimic bun.

Articolul '„Internationali” de Liga 1' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online