Grupa Romaniei la Euro

Iata ca a venit si momentul in care stim grupa Romaniei la Euro. Grupa A din care mai fac parte Franta, Elvetia si Albania. O grupa mai accesibila decat cea de la precedentul Euro, la care am jucat cu Franta, Italia si Olanda. Apropo, meciul cu Franta de la Euro 2008 a fost declarat cel mai urat meci de la acea competitie, cu tot cu recordul lui Banel de kilometri alergati.
Teoretic am avea nevoie de cel putin patru puncte ca sa ne calificam, dar o calificare cu emotii si golaveraje. Chiar si de pe locul 3. Bineinteles ca cel mai accesibil adversar va fi Albania. Si cred ca va fi.
Franta are ca intotdeauna o echipa puternica. Si destul de tanara. E suficient sa ii mentionam pe Pogba, Griezman, Lacazette, Giroud, Varane, Lloris, Cabaye, sau suspendatul Benzema. O echipa puternica asa cum a fost intotdeauna, fizic datorita jucatorilor de culoare, tehnic si cerebral a celorlalti desi Pogba ma contrazice. Care beneficiaza si de teren propriu. Bineinteles ca Franta e printre favoritele la titlu. In 98 tot acasa au spulberat Brazilia, in finala care a fost inceputul ascensiunii lui Zidane printre cei mai mari jucatori de fotbal din istorie. Alaturi de Germania si Spania sunt printre cele mai de temut echipe, la un turneu fara Olanda si chiar Grecia (ajunsi in optimi la Mondialul Brazilian).
Elvetia are o echipa cu multi jucatori care joaca la echipe bune si foarte bune. Shaqiri a trecut pe la Bayern si Inter. Echipe la care nu am niciodata niciun jucator. Cu exceptia lui Mutu si Zicu si a lui Puscas, toti cu aparitii sporadice. La Bayern insa cred ca nu vom avea niciun jucator pentru mult timp de acum inainte. La fel ca si Wolfsburg sau Leverkusen. Acolo unde elvetienii au. Sa nu mai zicem de Juventus sau Aston Villa.  Nu e insa o echipa de speriat dar nici de neglijat, mai ales ca e posibil ca de meciul cu ei sa depinda calificarea, in cazul normal in care reusim sa invingem Albania.o victorie cu ei ne-ar rezolva, desi e greu, mai ales ca daca vom castiga un punct cu Franta ar fi deja o minune.
Sper doar sa ne calificam si adversarii sa o scoata pe “beau jeu” de cat mai multe ori din poarta.
Hai Romania!

Articolul 'Grupa Romaniei la Euro' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online