FCSB – doar o umbra a Stelei

In urma cu o luna anticipam o afacere paguboasa visul de UCL a Stelei (inca nu m-am obisnuit cu noua titulatura) din cauza lipsei de investitii in toate compartimentele echipei.
Putin ghinion pe alocuri, cateva greseli flagrante de arbitraj impotriva lor, dar, mai important, lipsa de idei, lipsa de prospetime, lipsa de jucatori de camp, lipsa de portar, lipsa de antrenor, lipsa de presedinte (care ar trebui sa munceasca mai mult si sa emane putere prin eleganta, nu prin vaicareli de fetita careia i s-a furat papusa), lipsa de orice aproape.
In meciul cu Astra intr-adevar Steaua a avut o evolutie buna, dar maniera de arbitraj nu a facut sa iasa invingatoare. Dar poate ca ar fi trebuit sa isi pastreze energia si sa isi descatuseze frustrarile in meciul cu ASA, in loc sa se consume inutil in memorii si scrisori in care sa ceri demisia la toata lumea.
Dupa ce in ultimii trei ani, Steaua a fost mult mai puternica decat celelalte echipe a Ligii 1, a venit si timpul in care (si avem exemplul returului trecut) lucrurile nu mai merg din inertie. Daca sezonul trecut, titlul a fost luat gratie avantajului de la finalul turului si a lipsei de valoare a competitoarelor (ASA ca echipa nou promovata a pierdut titlul in ultima etapa si pe mana ei), anul acesta competitional nu mai e asemanator. Anul acesta este un sezon greu, mai ales prima parte, atunci cand toata lumea vrea sa acceada in play-off pentru a scapa de griji. Poate de asta se multe jocuri inchise si fade, poate si din alte considerente.
De cand a schimbat numele si stema (care mie unul nu imi place deloc), Steaua nu a mai reusit evolutii bune. Cred ca de la finala Cupei. In rest, nu stiu ce se intampla pentru ca, totusi, si cu aceste carente, jucatorii sunt ca valoare peste ai multor echipe din Liga 1. Iata ca dupa de Dinamo a avut o clasare penibila in sezonul trecut, a venit randul Stelei sa lege o serie similara cu una de prin “73. O serie la fel de proasta. La fel cum arata si echipa Stelei. Noile transferuri au fost facute parca sa intareasca doar numeric lotul, iar modul in care a renuntet Radoi la unii jucatori, pe motiv ca nu au valoare de Steaua, cred ca e si unul din motivele pentru jocul echipei. La Luchin s-a renuntat multe prea usor (era totusi om de echipa nationala), la Tucudean la fel, mai ales cand nu ai solutii, Tade demostrand ca tehnica il tradeaza, iar stilul alambicat al Stelei nu il avantajeaza deloc, la Tamas s-a renuntat prea usor si prea devreme (putandu-se renunta dupa campania europeana sau sa se rezolve cu o amenda).
Cea mai mare problema este insa dupa parerea mea cuplul de mijlocasi centrali, pentru ca de acolo pleaca toate actiunile care incep cu mingea pe jos. Dar acestia dau doar pase de doi metri si spre fundasul lateral la care sunt cu fata, si astfel e greu sa ai multe ocazii in viteza, si chiar o posesie incisiva si in ultimii 30 de metri.
Si ca totul sa fie complet, patronul Stelei a inceput cu declaratiile spumoase (care se incheiasera cand a inceput hegemonia Stelei), in care face mai mult rau decat bine si jucatorilor si staff-ului tehnic.

Articolul 'FCSB – doar o umbra a Stelei' are 2 comentarii

  1. 17 august 2015 -- 7:09 am Ciprian.

    Ca suporter Steaua, sper ca echipa să piardă calificarea, pentru ca ciobanul s-o scoată la vânzare. N-a vrut el s-o vândă când a avut o ofertă de la un arab..

    Raspunde

  2. 17 august 2015 -- 7:09 am Ciprian.

    Ca suporter Steaua, sper ca echipa să piardă calificarea, pentru ca ciobanul s-o scoată la vânzare. N-a vrut el s-o vândă când a avut o ofertă de la un arab..

    Raspunde


Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online