Favoritele C.E. – Spania

In 2008, Spania invingea Germania la Viena si isi incepea dominatia pe care spera sa o confirme si la acest turneu. Atunci, Torres inscria in minutul 33 al meciului de pe Ernst Happel si ducea trofeul in peninsula Iberica, refuzandu-le nemtilor pentru a treia oara in istorie castigarea unei finale de Euro. Spania avea in componenta niste jucatori foarte buni, dar daca ne gandim putin, inca de pe vremea lui Raul si Morientes aveau jucatori senzationali, dar nu reuseau sa formeze o echipa. Poate insa ca in aceasta istorie recenta, individualitatile chiar au fost exceptionale.
Putem spune ca Spania este principala favorita a competitiei, numai prin faptul ca este campioana in exercitiu. De vreo opt ani e campioana in exercitiu. Dar nu numai asta ii confera statutul de favorita. Inca are un lot foarte bun de jucatori, inca are campionatul intern, care este si principala sursa de jucatori, cel mai bun din Europa (si din lume evident).
ARGUMENTE PRO : nucleul de jucatori a ramas valoros, apararea e cam aceeasi, axul central ramanand puternic. Lipsa unui atacant de careu aproape ca ar trece nesimtita, pentru ca Spania are multi jucatori de linia a doua capabili sa intre cu mingea in careu, care oricum joaca cu fata la poarta, posesia prelungita neobligandu-i la prezenta unui pivot. Experienta pe care o au, un Euro diluat, prezenta doar a trei, maxim patru nationale puternice, ii fac de departe favoritii competiei.
ARGUMENTE CONTRA : infuzia de sange proaspat a slabit nationala lui del Bosque, jucatorii noi joaca la echipe mici, care nu sunt obisnuite cu marea performanta. Jucatorii cu state vechi au cam imbatranit, sunt blazati, plictisiti, ca sa zic asa, de atatea trofee (majoritatea au castigat si trofee europene la nivel de echipa de club). Antrenorul nu este nici el un antrenor in ascensiune, ambitios, cu foame de trofee, ca sa vorbim in imbajul de lemn al comentatorilor de fotbal. Din contra, mi se pare obosit, pe alocuri depasit, care a mers din inertie cu o chipa de jucatori foarte valorosi. Si la nationala Spaniei si la Real.
Eu vad cam asa Spania : De Gea – Juanfran, Ramos, Pique, Jordi Alba – Busquets, Iniesta, Koke, Fabregas – David Silva, Morata.
Sursa foto : mirror.co.uk

Articolul 'Favoritele C.E. – Spania' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online