EU SUNT ZLATAN de David Lagercrantz

Scrisa bine, cursiv, te tine legat de ea pana la final. Sunt convins ca nu e meritul lui Zlatan, desi vad ca si-l asuma din plin. Legat de continut si nu de modul in care au fost impletite cuvintele (excelent de altfel), pare o istorie care se vrea putin mai mult decat este.  Cred ca peste 90% din marii fotbalisti au povesti similare. Cand ajungi sa castigi 12 -14 milioane de euro pe an, fara alte venituri suplimentare, e normal sa te gandesti ca inainte erai sarac. 
Cartea ne poarta de la inceputurile existentei lui Zlatan pana pe undeva in perioada in care juca la Milan (cred ca mai putea amana pana la finalul carierei momentul lansarii, evident adaugand un capitol sau doua, desi nu cred ca va mai reusi la PSG ceva mai mult decat niste trofee interne si poate o cupa Europa League printr-o conjuctura favorabila).
Povestea ne duce prin cartierele de imigranti din Malmo, povestea familiei lui dezorganizate, inceputurile la echipa locala, retrogadarea si revenirea in prima liga suedeza, dupa ce fusese cumparat de Ajax, transferul la Juve, apoi perioada de la Inter si relatia cu Mourinho, cel care avea sa castige UCL chiar in urmatorul an dupa plecarea lui Ibra la Barcelona. Apoi perioada la Barcelona, conflictul cu Pep Guardiola, relatia acestuia cu Leo Messi, si in sfarsit plecarea la AC Milan. Printre ele sunt presarate mici istorioare de la nationala Suediei si detalii din relatia foarte buna pe care o are cu impresarul sau Mino Raiola, si din viata alaturi de Helena si cei doi copii ai lor.
Desi se vrea o carte despre speranta si determinare, vorbeste mai putin despre munca depusa pana la momentul recunoasterii ca fotbalist de mare clasa si mai mult se intelege ca deja era de la 19 ani un fotbalist de superclasa doar ca si-au dat seama mai tarziu toti de asta si frustranta pentru el a fost doar asteptarea (dar aroganta face parte din farmecul lui Zlatan).
David Lagercrantz reuseste sa scrie o carte captivanta, care te prinde, dovedind inca o data ca este un expert al romanului biografic. Merita citita de oricine, dar mai ales de pasionatii de fotbal.
Eu sunt Zlatan, de David Lagercrantz.

Articolul 'EU SUNT ZLATAN de David Lagercrantz' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online