Dupa Romania – Muntenegru

Sentimente contradictorii dupa meciul de aseara. Atat in timpul lui, cat mai ales dupa. Cam toata lumea critica tactica lui Daum. Eu sunt unul dintre cei care l-am sustinut si cred ca are nevoie de timp pentru a impune vreun stil, pentru ca momentan e mult prea devreme.
A fost un joc plictisitor, nu am avut o initiativa ferma spre poarta lui Bozovic, am avut o posesie sterila, mai buna in repriza secunda. Un joc din pacate in nota normala din ultimii ani a nationalei, putinele plusuri fiind unele momente in care mi s-a parut ca reusim sa punem cat de cat o presiune pe jucatorii muntenegreni, precum si finalul de infarct al meciului, nu se mai astepta nimeni nici macar sa marcam, dar sa mai obtinem si un penalty in minutele de prelungiri, mai ales ca noi eram invatati cu lungi perioade in care aveam numai meciuri care se terminau 0 – 0.
Un capitan absent, dar care ne arata ca lipsa lui poate fi un plus cateodata, si aici ma refer la Chiriches. Un fost capitan neconvocat, care si-a aratat surprinderea pe la toate televiziunile, el fiind singurul care nu vede ceea ce vede toata lumea. Ca a venit timpul sa ne lase. Un capitan din Qatar. Dupa ce am fost recordmenii de la Euro in ce priveste jucatorii din Golf, am pus si un capitan care evolueaza acolo. Pana la urma poate ca trebuie sa ne reconsideram putin pozitia.
Inca nu reusim sa renuntam la Stancu in primul unsprezece, care ne ofera inca un meci in tonul lui obisnuit. Adica nimic. Andone inca nu reuseste o figura frumoasa la nationala. A avut o ocazie mare, in care putea marca daca ar fi incercat sa gandeasca putin faza. Ori sutezi in momentul in care portarul pune primul pas spre tine si nu mai are timp sa se culce, ori, daca deja e culcat, cum era Bozovic, dai peste el. E simplu fotbalul , mai ales din spatele tastaturii. Bicfalvi trebuia inlocuit mai devreme, poate chiar la pauza. Nu a avut nici zi buna si nici nu mi s-a parut foarte combativ. Stanciu in schimb a incercat. Mi-a placut. A iesit tot timpul la pasa, a incercat sa verticalizeze, a dat pasa de gol, a dat si pasa pentru Andone la ocazia acestuia. Pacat ca a lovit prost balonul la penalty, pentru ca altfel este singurul jucator in care ne putem pune ceva sperante pentru viitor. Fundasii laterali au jucat bine, Benzar cu un plus pe faza ofensiva, fara trac, cu prezenta fizica buna. Sper sa continue si sa nu ne entuziasmam prea mult cu el, la fel cum am facut cu multi altii.
Cred ca doar vreo doua-trei concluzii putem trage dupa acest meci :
Am jucat prost si nu cred ca Daum a ales cea mai buna tactica, desi daca poti concretiza doua ocazii, se schimba discursul.
I-am supraestimat putin pe Muntenegru, eu chiar putin mai mult. Sunt o echipa slaba si in mod normal nu cred ca vom avea probleme cu ei in deplasare. Totul e sa mai incurce si pe altii.
Dupa evolutia lui Benzar, poate in sfarsit se incumeta cineva (de data asta Daum) sa incerce sa promoveze mai multi tineri la nationala. Macar din entuziasm, mandrie de a imbraca tricoul nationalei si dorinta de afirmare pot juca mai bine decat alti jucatori care si-au atins de mult potentialul maxim.
Si bineinteles, bine ca Polonia nu a reusit sa invinga in Kazahstan. :)))) Poate recuperam acolo punctele pierdute la Cluj.
Sursa foto : prosport.roArticolul 'Dupa Romania – Muntenegru' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online