Duckadam si Pancu. Alt episod din „Penibilul fotbalului”.

Vartejului generat de penibilul fotbalului romanesc cred ca inca nu i se poate vedea capatul, ca un capcaun vorace care devoreaza si barbati (desi barbatii din ziua de azi au devenit baietei, deci nu si-a iesit din specializarea gastronomica).
Doua lucruri mi-au captat atentia zilele astea, Pancu antrenor la Voluntari, primul meci fiind cel impotriva Stelei, si al doilea, declaratiile fara nicio noima ale presedintelui de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam.
De la inceputul „sezonului regulat”, ca sa imprumutam un termen din sporturile americane, Duckadam vorbeste ca sa se afle in treaba. Ce imagine reprezinta dansul nu stiu. Declaratiile lui aduc cu cele ale lui Constantin Lucescu si Nicolae Teodorescu. Cine sunt? Avocatii care trebuiau sa fie ai apararii si s-au transformat in vajnici acuzatori ai sotilor Ceausescu in acel simulacru de proces care a durat putin mai mult de o ora in ziua de Craciun a anului 1989.
In loc de o opinie ponderata, in care sa ia apararea jucatorilor, a carui imagine o reprezinta, Duckadam a inceput sa spele rufele murdare in public. Intr-devar, camasile elegante de firma din campionatele trecute au fost inlocuite cu nistre tricouri de supermarket, dar nici ele nu merita sa fie spalate in vazul tuturor.
„Nici nu ma asteptam ca Tade sa nu dea „x” goluri impotriva Universitatii Cluj”! ??!!
Seamana mai mult a frustrare de parior care a pierdut potul cel mare, nu a declaratie de om care reprezinta imaginea unui club, un brand, care s-a chinuit sa se „market-eze” prin performante bune an de an. E normal sa apara si perioade slabe de management pentru ca reteta succesului de acum o zi nu e valabila cu cea de maine. Penibil, lipsa de barbatie, derizoriu, dar mai ales lipsa de orizont.
Pancu antrenor? La fel ca si in cazul adversarului sau de duminica, nu avem niciun motiv sa discutam despre asta. Nu stiu de Pancu, dar fara diploma de bacalaureat nici sofer nu mai poti fi in capitalismul romanesc. Si totusi, cateodata se poate. Asta ma indeamna sa depun un CV pentru un post de pilot la oricare companie aeriana. Ma calific la locul de munca! Nimic mai simplu!


Articolul 'Duckadam si Pancu. Alt episod din „Penibilul fotbalului”.' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online