De ce cautam scandaluri la Steaua?

Spuneam la aflarea vestii ca Nicolae Dica va prelua banca tehnica a Stelei, ca ii va fi greu sa gestioneze un vestiar plin cu jucatori cu “personalitate” sa le spunem. Avea cativa atunci, are mai multi acum, pentru ca unii din ei au venit dupa el la Steaua. Bineinteles ca “minunea” (si anume linistea) nu a tinut decat un timp si ca “scandalurile” au inceput sa se tina lant. Majoritatea, scandaluri de presa evident. Ba ca Alibec s-a certat cu “Mimi”, ba ca Budescu s-a certat cu Dica si il spune taticului “Nea gigi” : “Lasa ca il sun eu pe Nea Gigi” (ca un copil de gradinita), ba ca Balint declara la televiziuni ca antrenorul le face omleta la jucatori dimineata si ca el si cu Lacatus erau zmei la Steaua (uitand probabil ca in timpurile in care el juca la Steaua avea protectia stim noi cui si nu te puteai atinge de niciun jucator daca nu aveai c…. mai mari ca el), ba ca patronul tine cu unul mai mult si cu altul mai putin.
Nimic nou sub soare. Cred ca toti ne asteptam la asta. Pe de o parte si presa, pe de o parte si cei de la Steaua intretin aceasta tensiune care nu face bine nimanui inaintea unui joc de Europa League. Si poate nu un meci ca oricare altul ci un meci impotriva lui Plzen. Poate nu un adversar clasic al Stelei, dar cu siguranta un adversar valoros si care are de luat o revansa in fata lor, dupa eliminarea din Champions League.
Eu vad doi sau trei vinovati in aceasta situatie. Doi vinovati in adevarat si unul care isi vede interesul. Cel care isi vede interesul este presa, pentru ca romanii si unii consumatori de fotbal cauta scandalul si polemicile la orice pas (si din pacate acesti pesudoanalisti pare ca au absolvit scoala de jurnalism de can-can cu mare brio). Asa ca ii putem absolvi de vina sau macar ne putem gandi ca asta e meseria lor si sa nu ne incredem in versiunea lor.
De partea cealalta, scandalul dintre “Mimi” si Alibec e un simulacru. Si in curtea scolii te certi cu un prieten pe teren si apoi iti ceri scuze si te porti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Doar ca “Mimi” nu a jucat nicioadata fotbal, iar nea Gigica s-a repezit sa ii ia apararea “celui mai recent produs al sau de export” (ca sa folosesc un termen din lumea muzicii autohtone, probabil o superstitie de oameni necultivati la care ultimul inseamna si cel din urma).
Cat despre Budescu, ori Dica nu e un antrenor care sa stie sa il ia cu “legende”, ori chiar e un caz incurabil. Probabil si una si cealalta. Sumudica il facea sa joace bine fara sa-l oblige la chestii de tactica si nici la efort fizic in timp ce Dica il vrea un jucator mai disciplinat si mai implicat in joc sau in pregatirea jocului. Ceea ce lui ii poate parea deplasat la “valoarea” pe care o are sau pe care i-au indus-o unul si altul.
Astfel de probleme presupun ca sunt la orice echipa, dar care nu e bine sa se stie pentru ca afecteaza pregatirea, starea fizica si psihica, tonusul, si poate afecta, intr-o mai mica sau mare masura, si rezultatul. Unul de care Steaua poate depinde in acest moment.
P.S. Era sa zic si antrenorul dar nu cred ca Dica are probleme. Dupa cum stim cu totii, in ultimii ani, Becali a ales numai antrenori care se consulta cu el in privinta lotului si al primului unsprezece asa ca, cel putin pana la finalul sezonului, nu vom vedea alt antrenor. Cel putin asta se vede din exterior.
Sursa foto : gsp.roArticolul 'De ce cautam scandaluri la Steaua?' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online