David Trezeguet – o cariera cu prea putine cuvinte

              Daca as fi pus sa imi fac o echipa a anilor 2000 – 2010 cu siguranta David Trezeguet nu ar lipsi din ea. Desi in 2000 performantele lui la echipa nationala au atins varful. Campion mondial in 1998 acasa in Franta si campion european 2 ani mai tarziu cand introdus in minutul 76 a reusit mai intai o deviere cu capul pentru golul din unghi al lui Wiltord si mai apoi golul de aur cu un sut violent dupa o pasa a lui Robert Pires (o alta rezerva din acel meci cu Italia). In 2006 insa nu a mai reusit sa ucida Italia, in schimb si-a ingropat echipa, fiind singurul cocos galic care a ratat de la punctul cu var, lovind bara transversala.
                 Prima data mi-a atras atentia in 1998. Pe 18 martie cand a inscris in poarta lui Manchester United cu un sut din 16 care l-a eliminat pe sir Alex Ferguson din sferturile competitiei. Pe atunci se jucau 2 faze ale grupelor in Uefa Champions League, iar Monaco se oprea in semifinale.
                Acel atac letal de la Monaco de care vorbesc comentatorii adica D. Trezeguet si T. Henry nu a existat niciodata, cei doi neputand juca impreuna. De asemenea nu au jucat titulari amandoi nici la nationala decat in foarte putine jocuri. Dar asta e pentru cunoscatori.
             Din 2000 pana in 2010 a fost sperietoarea adversarilor lui Juve si cel mai bun marcator strain din istoria clubului.
            Dupa episodul Hercules, cand a marcat 12 goluri in Primera poate ar fi trebuit sa renunte la cariera de fotbalist, cu toate ca si la 37 de ani ar fi jucat mai bine decat Llorente, sau Giovinco, sau Osvaldo, sau ce alti atacanti au mai avut juventinii. Din pacate, ca toti fotbalistii care tind sa devina propriile caricature o data cu trecerea timpului, a cam exagerat cu momentul retragerii. Dar asta nu ii stirbeste nicio secunda talentul si faptul ca a fost unul dintre cei mai mari atacanti din istorie. Asta nefiind apreciat intotdeauna asa cum ar fi trebuit.
Ii urez succes in continuare indiferent ce meserie va alege. Momentan am inteles ca Juventus i-a pregatit un post de conducere in cadrul clubului.
Cateva randuri despre o cariera uriasa, constanta, cu multe trofee, a unui jucator foarte valoros, un numar 9 clasic, care ar fi putut juca la orice echipa din lume. Si care nu ar lipsi din echipa mea ideala a tuturor timpurilor.

Articolul 'David Trezeguet – o cariera cu prea putine cuvinte' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online