Cupa Romaniei : turul semifinalelor

Cupa Romaniei este o competitie si mai anemica decat insasi Liga 1. Spectatori putini, atmosfera de meciuri amicale in ciuda unei relative promovari pe posturile de specialitate. In semifinale avem doua echipe din play-off, cele mai slabe, si doua echipe din play-out, greu de caracterizat. Meciurile au fost si ele cu o zi de pauza intre ele din cauza etapei intermediare din Primera (unde am vazut antrenamentele cu public ale Realului si Barcelonei). Am spus si ele pentru ca nu se putea face nota discordanta cu Liga 1, unde duminica nu am avut niciun meci din cauza marelui derby al puternicului fotbal spaniol.
De ce anemica? Sau mai anemica? Sunt convins ca toata lumea ar fi vrut semifinale mult mai tari. Ca Astra nu a picat cu Craiova in semifinale cred ca este lesne de inteles de ce. Continuad pe linia conspiratiei putem aprecia si evolutia lui Comanescu la fel. Nimeni nu vrea o finala Voluntari cu Timisoara.
In primul meci, Astra a luat o optiune serioasa pentru accederea in finala. A fost un meci aproape fara istoric, giurgiuvenii dominand de la un capat la altul reusind o victorie cu 4 la 1. Timisoara a avut foarte multe absente, vreo 7 dupa declaratiile lui Ionut Popa si a aratat ca o echipa obosita, lipsita de nerv. Incursiunile lui Budescu in careu cu mingea la picior spun totul despre starea fizica a jucatorilor banateni. Budescu dribleaza static si suteaza repede de regula, pentru ca nu are viteza sau forta de patrundere. Cu Timisoara a fost altceva. Ajutat si de veleitatile actoricesti, l-a convins pe Comanescu sa ii dea doua penalty-uri, dar si sa inchida ochii la alte incursiuni in care a fost oprit de apararea adversa. Ciudat ca presa a parut mult mai vehementa de prestatia arbitrului chiar si decat Ionut Popa sau Marius Croitoru, care au avut un discurs mai mult decat elegant. A fost un arbitraj prost, fara discutie, dar nu stiu daca a contat in stabilirea echipei invingatoare.
In meciul de la Severin, Voluntariul lui Claudiu Niculescu a dat lovitura pe final. Inspiratia antrenorului ilfovenilor, care l-a introdus in teren pe Deac, cel care a obtinut penalty-ul din care Marinescu a marcat, suspendarile din lotul Craiovei, renuntarea la unii jucatori importanti care terminau contractele si faptul ca mizeaza pe niste jucatori foarte tineri pe unele posturi, toate au dus la un rezultat care ii transforma putin pe cei de la Voluntari in echipa favorita. La Craiova s-au simtit din plin suspendarile celor care fac jocul la mijlocul terenului si de care echipa e dependenta in acest moment : Zlatinski, Mateiu si Baluta. Mingile lungi de care au abuzat nu au pus decat in foarte putine randuri probleme apararii adverse. Voluntariul are o echipa de titlu. Daca Marinescu, Cernat, Maftei si Lazar aveau cu 7 – 8 ani mai putin. Asa tarziu nu se pot multumi decat cu o prezenta si eventual ramanere in Liga 1 si prezenta in finala Cupei.
Asteptam si returul, acolo unde atentia ni se va indrepta catre meciul Voluntariului cu Craiova, pentru ca Timisoara cu Astra nu stiu cat interes va mai prezenta.
Sursa foto : weradio.roArticolul 'Cupa Romaniei : turul semifinalelor' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online