Cupa Ligii – o gluma proasta!

Zilele astea trebuia sa avem un minimaraton de doua zile in care sa avem patru meciuri din Cupa Ligii Adeplast. Stau si ma intreb daca numai mie mi se pare un simulacru aceasta competitie. Nu are nicio miza, echipele nu folosesc cele mai bune garnituri, ora 18 intr-o zi lucratoare e in mod sigur o reteta pentru insucces. Din cele patru partide s-au disputat doar trei, Astra nu a avut unde sa joace. Era ocupat balonul si nu au avut rezervare)))). Nu am mai auzit de un meci amanat din cauza terenului impracticabil fara sa fie vorba de un inghet sau o ploaie torentiala.
Aceasta Cupa Ligii a mai avut o tentativa la noi prin ’95-’96. Pa atunci insa poate mai aveam un dram de mandrie si luciditate incat sa ne dam seama ca nu are niciun rost aceasta pseudocompetitie.
Cele mai interesante astfel de competitii sunt in Franta si Anglia. Franta aliniaza 42 de echipe iar Anglia nu mai putin de 92. Noi aliniem 14. Surprizele care fac deliciul competitiei in tarile de mai sus lipsesc cu desavarsire la noi. In prima semifinala se vor intalni Timisoara si ASA. Ultimele locuri din Liga 1, dar doua echipe muribunde si cu un fotbal indoielnic. O intalnire tur-retur, care cred ca mai mult incurca si incarca programul, pentru ca, sa fim sinceri, nu cred ca vreuna din cele doua va castiga competitia.
O competitie cu iz amical. Echipele bune joaca cu “rezervele”. Imi cer scuze pentru greseala. Nu mai e voie sa folosim acest cuvant. Se numesc “jucatori care au evoluat mai putin”. Unii atat de putin incat ii vedem doar in aceste meciuri. Pe unii insa nu ne-am dori sa ii vedem nici macar in Cupa Ligii. Unii sunt cu state vechi in Liga 1 care mai trag de cate un contract, altii au ajuns printr-o masinatiune a impresarilor, lucrul comun fiind ca mai mult aduc un deserviciu fotbalului.
Toti moderatorii au aceeasi replica de cand a inceput competitia : se mai aduna niste bani! De parca i-ar da din buzunar. De parca nu ti-ar trebui un produs de calitate ca sa iei niste bani. Or, Cupa Ligii mi se pare o corvoada pentru unele echipe, care de-abia au bani de deplasari si baremuri de arbitraj. Referitor la bani, nu traieste nimeni exclusiv din drepturile TV, asa ca nu cred ca si-a facut nimeni strategia cu banii de la Cupa Ligii. Iar despre spectacolul aducator de bani nu poate fi problema, in parte de incasari modeste pe stadion, in parte de audiente pentru ca cele de devreme nu au ora potrivita, dar in cea mai mare parte pentru ca acest spectacol nu prea exista.
Din pacate, cred ca aceasta competie face mai mult rau fotbalului romanesc, meciurile sunt neinteresante din pacate, normal pe undeva, jucatorii aliniati nu sunt nici macar in stare sa joace in Liga 1 a noastra cea blamata. Cred ca doua competitii sunt suficiente pentru echipele noastre aflate intr-o lupta permanenta pentru supravietuire, in Cupa Ligii mai mult isi strica imaginea. Una si asa destul de avariata.
Sursa foto : digisport.ro


Articolul 'Cupa Ligii – o gluma proasta!' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online