„Contele” invinge Invicibila Armada

Am asistat la sfarsitul unei ere in fotbal. Declinul inceput in Brazilia si-a gasit continuarea si in Franta. Spania a jucat anemic, impiedicat, mijlocul fantezist lasand loc unui mijloc care vrea sa joace pe latul terenului, asa cum facea Romania la inceputul anilor 2000. David Silva si-a pierdut energia, raidurile si pasele lui filtrante in careu sunt doar o amintire, Iniesta incearca dar nu are cu cine. Nici Nolito nu e David Villa, nici Morata nu e Fernando Torres cel din 2008, cand iesea pe locul trei in clasamentul Balonului de aur. Infuzia de sange proaspat, desi majoritatea jucatorilor sunt batrani, nu a adus mare plus. Iar introducerea lui Aduriz, care s-a si accidentat, denota lipsa de solutii pentru un varf impins a lui Don Vicente. Care si el pare un batran in prag de pensionare, obosit, care nu mai cauta demult idei inovative. De fapt Spania a jucat in tonul favoritelor de la Euro. Imbacsit, blazat, fara simtamant national, semn ca aceste competitii la nivel de reprezentative nu mai reprezinta o miza pentru jucatori, care le vad doar ca pe niste ore suplimentare prost platite la care sunt obligati sa se ponteze.
De cealalta parte, numarul unu in echipa Italiei e detasat Antonio Conte. Fostul mijlocas al lui Juventus (si antrenor) si al nationalei Italiei este alaturi de Cholo Simeone unul dintre cei mai bine cotati antrenori in fotbalul mondial. Alaturi si de proaspat investitul la PSG Unai Emery (care putea fi o solutie viabila si pentru nationala Spaniei, aratandu-ne ca stie sa construiasca echipe dupa seria castigatoare din Europa League in care a cam schimbat primul unsprezece in fiecare an). Antonio Conte nu este numai conte este chiar imparatul Italiei. Italia nu mai are demult jucatorii de top si campionatul pe care il avea acum cativa ani buni. Desigur, deviza lui Conte este :” munca te face sa obtii rezultate nesperate”. Nu cred insa ca a fost un rezultat chiar atat de nesperat. Spania daduse semne de slabiciune, si in faza grupelor si in amicale. Apararea Juventus-ului pastorita din fata de De Rossi e punctul forte al italienilor. In rest, jucatori cu experienta dar fara nume importante. Eder si Pelle fac un cuplu bun de atacanti, unul retras si tehnic si unul speculant si puternic, asa cum vad eu un atac ideal. Cam cum erau Del Piero si Trezeguet la Juventus sau Totti si Marco del Vechio la Roma. Daca reusesc sa treaca de Germania cred ca vor lua o optiune serioasa pentru acest titlu. Italia, care nu are jucatori, sufera, sunt batrani, nu vine nimeni din urma dar care, ca si in 2012, are mari sanse sa fie o echipa de referinta a acestui turneu final.
Din pacate pentru ei, spaniolii au avut soarta “invincibilei armada”, semn ca nimic nu e sigur ci trebuie pregatit in detaliu. Conte le-a predat o lectie de fotbal, dar cu Germania va fi alt meci. Un meci pe care abia astept sa il vad.
Foto credit : standard.co.ukArticolul '„Contele” invinge Invicibila Armada' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online