Brazilia – Paraguay, o surpriza si nu prea

Brazilia – Paraguay s-a jucat ca un meci clasic de sfert de finala a unei competitii internationale. Desi pare o surpriza, dupa desfasurarea jocului parca Paraguayul ar fi meritat calificarea. Pe care a si obtinut-o. E drept ca dupa loviturile de departajare dar tot o calificare ramane. Finalista din editia trecuta a aratat bine, mai ales in repriza secunda, acolo unde batranii R. Santa Cruz si Nelson Valdez (si mai tarziu Bobadilla), ajutati din spate de mijlocasul ofensiv a lui Basel, Derlis Gonzalez le-au pus reale probleme in cateva randuri fundasilor centrali brazilieni ( Thiago Silva si Miranda in acest meci).
Problema brazilienilor este ca nu mai reusesc sa aiba o echipa competitiva in ciuda valorilor individuale destul de bune in acest moment (desi parca aria de selectienu mai e asa mare ca in trecut, cand daca nu juca Ronaldo juca Rivaldo, sau daca nu juca Kaka juca Ronaldinho, in timp ce acum daca nu mai joaca Neymar nu are un inlocuitor pe masura , atat Oscar, Douglas Costa, Willian, Coutinho, Firmino, Bernard, nu se ridica nici la valoare, nici la importanta in angrenajul ofensiv ).
Dunga nu reuseste nici la a doua actiune pe banca Selecao sa faca ceva notabil, probabil ca stilul de joc bazat pe tactica nu este comod jucatorilor care nu reusesc sa indeplineasca sarcinile pe care el le traseaza, si, iata, s-au impiedicat inca o data in fata Paraguayului la fel ca in editia precedenta de Copa America. Din nou apararea Braziliei nu merge, primind si acest meci gol, la fel ce in toate celelalte,e drept, in acest meci ca urmare a dorintelor voleibalistice (care se repeta in ultimul timp) a fostului capitan al acestei echipe, Thiago Silva (care cred ca ar trebuie sa isi regandeascaputin cariera pentru ca pare depasit atat la club cat si la nationala).
 Un Paraguay care nu mai are numele de data trecuta, are aceiasi atacanti imbatraniti si iesiti putin din reflectoarele fotbalului de prima mana (lipseste Oscar Cardozo), in rest aceiasi R. Santa Cruz, L. Barrios, N. Valdez, dar care, cu putin noroc noroc ar putea produce o surpriza mai mare, Argentina nereusind sa-I invinga in faza grupelor. Derlis Gonzalez pare un viitor lider al acestei echipe, a demonstrat si la Basel ca este un jucator bun, iar profilul de echipa al Paraguayului I se potriveste de minune, fiind un jucator rapid care poate specula devierile atacantilor prin executii de calitate in viteza.
Una peste alta, pare o competitie care seamana din ce in ce mai mult cu C.A.N., favorita Argentina reusind putine goluri in conditiile in care are cei mai buni atacanti din lume, iar tara gazda Chile are un traseu mai mult decat favorabil (ramane de vazut daca si arbitrajul va fi la fel de favorabil).

Articolul 'Brazilia – Paraguay, o surpriza si nu prea' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online