Alexe, la matineul turcilor

Traim intr-o tara a paradoxurilor, in care marea reusita a justitiei noastre ragaitoare de “decaturi” in acest sfarsit de iulie este “decat” condamnarea unui mosneag senilizat si alienat pentru niste fapte pe care le-a comis acum peste 50 de ani, paradoxuri care se rasfrang si asupra fotbalului. Curat murdar ce se intampla si in acest fotbal! J)))).
Cum ajungi din prima liga italiana in a doua din Turcia? Imi vin in minte doar doua scenarii.
Primul : esti un fotbalist turc, bataios, barbos, nervos, inimos, un adevarat spahiu sau ienicer,sau un pasa mai micut. Dar prima Liga a Turciei este “taramul stelelor”. Acolo joci doar daca valorezi undeva la 50 de milioane de Euro pe “transfermarket”. Nici un euro mai jos de 50 de milioane. In schimb mai multi in sus. Mult mai multi. Dar tu ti-ai facut junioratul la o echipa cu un nume cu foarte multe litere si imposibil de pronuntat. De prin liga a patra. Si ce faci? Te zbati, ambitios cum esti, cele cinci rugaciuni pe zi sunt prezente, ajungi in Italia, peste ceva timp ajungi si in prima liga italiana, dar totusi esti macinat de dorul de tara natala. Problema e ca tu valorezi cam 35 de milioane de euro pe “transfermarket”, asa ca “taramul stelelor” iti este interzis cu desavarsire. Solutia salvatoare vine din liga a doua. “Taramul stelutelor”, a doua cea mai valoroasa liga de fotbal din lume. Suporteri la fel de fanatici, stadioane pline pana la refuz, salarii astronomice, difuzari pe sapte continente. Un campionat puternic si putin mai accesibil decat celalalt. Un vis mai mic, dar tot un vis implinit.
Al doilea (din pacate foarte ancorat in realitate fata de fictionalul primului scenariu) : il intrebam pe Marius Alexe.
Alexe s-a transferat la sfarsitul saptamanii trecute la Kardemir Karabukspor. 200.000 de euro au platit turcii pe romanul de 25 de ani, care a semnat un contract valabil 2 ani. Ce s-a intamplat cu el in timpul asta nu stiu, si nu cred ca mai vreau sa stiu si sa mai caut explicatii. Pentru ca pur si simplu raman fara cuvinte.
Nu a stiut sa profite de sansa pe care a avut-o la Sassuolo, la fel cum a facut-o cel cu care trebuia sa joace impreuna in atacul formatiei conduse atunci si acum de Eusebio di Francesco, Simone Zaza, care a semnat cu Juventus. Pe 5 ani si pentru o suma de transfer de 18 milioane de euro.
Incurcate mai sunt caile fotbalului!

Articolul 'Alexe, la matineul turcilor' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online