Treci acasa, Chirila!

Nu stiu voua, dar mie nu imi place deloc de Ionut Chirila. Si nici de frate-sau, dar asta e alta discutie. Sunt doi prosti amandoi. Doi filosofi. Unul prin muzica si mai nou actorie si scriitura, celalalt prin fotbal. Amandoi lupta din rasputeri nu numai impotriva “sistemului, ci si impotriva limbii in care se exprima. Se pare ca nici celor de ASA nu le place de Ionut, doar ca ei si-au dat seama dupa ce l-au angajat.
Lasand aceasta opinie subiectiva la o parte, cei de la ASA nu puteau sa aduca decat antrenori disperati in aceasta perioada, pentru ca in mod normal nimeni nu s-ar incurca cu ei. La o prima vedere pare ca lumea s-a intors cu curu-n sus! Altfel nu avem cum sa descriem aceasta situatie. Un club care nu are teren, nu are jucatori, nu are bani, care se indreapta spre faliment aproape sigur isi permite sa concedieze antrenori, basca sa le mai plateasca si salarii in compensatie (lui ”Iliesta” i-au platit trei salarii in avans si cred ca si astuia).
Trebuie apreciat Chirila pentru ca a avut curajul de a prelua o echipa comatoasa si sa incerce sa o readuca la viata desi : 1. cei de la Tg. Mures nu cred ca vor asta si 2. la fel ca la Ilie Stan, curajul este mai degraba disperarea omului care nu are un loc de munca (Ilie Stan a antrenat 21 de echipe pana acum, la niciuna nestand mai mult de un an, iar Chirila, acest mix de calitati marca Mourinho si Guardiola, nu a mai antrenat de cativa ani, si pana atunci, tot de cativa ani).
Motivele demiterii cred ca sunt cam aceleasi ca cele din cazul lui Ilie Stan, cei de la ASA incercand sa “vopseasca” niste jucatori cu “pile” in speranta ca vor mai prinde vreun contract incepand cu sezonul urmator. In plus, Chirila cica s-ar fi certat si cu “ortopedul” Gabi Muresan, recunoscut ca un mare devorator de antrenori.
Sunt convins insa ca ASA va gasi imediat un inlocuitor si pentru Chirila. Avem sute de antrenori care asteapta sa isi treaca si ei in CV un club de Liga 1. Sau macar un club pentru ca multi dintre ei sunt acasa. Tin minte o declaratie in sprijinul acestei afirmatii. Acum doua sezoane, Alin Panzaru (un antrenor foarte capabil de altfel care antreneaza de cinci la Dacia Unirea Braila de vreo cinci ani) a fost intrebat de ce nu pleaca si el dupa ce toti jucatorii isi reziliasera contractele si echipa era in pragul desfiintarii. Respunsul a fost unul extrem de sincer si modest : “As pleca, dar nu am unde. Suntem multi antrenori si e greu in ziua de azi sa mai gasesti o echipa”. Deci nu va mai dura mult pana ASA va avea un nou antrenor instalat cu surle si trambite cu declaratia pregatita poate din seara asta : “Ne vom salva de retrogradare”.
Cred ca am gresit, suntem in Romania, nu suntem cu curu-n sus!
Sursa foto : libertarea.roArticolul 'Treci acasa, Chirila!' nu are nici un comentariu

Fii primul care comenteaza acest articol!

Scrie ceva despre acest articol

Adresa de email nu va fi publicata.

Web development by Roweb

Blog de fotbal online